Grootste Amerikaanse bitcoin beurs accepteert eindelijk Tether (USDT)

Grootste Amerikaanse bitcoin beurs accepteert eindelijk Tether (USDT)

Coinbase Pro gaat stablecoin Tether USDT ondersteunen. Dat maakt de Amerikaanse exchange donderdagavond bekend.

Tether USDT genoteerd aan Coinbase Pro

Coinbase Pro is gericht op professionele beleggers, voornamelijk afkomstig uit Amerika. Tether USDT is een belangrijke munt op de markt. Het wordt veel gebruikt door handelaren die in of uit bitcoin willen stappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor beurzen zoals Binance, Huobi en OKEx is BTC-USDT het meest verhandelde paar. USDT is een belangrijke gateway voor de bitcoin handel. Vanaf aanstaande maandag 26 april, om precies te zijn om 18 uur Pacific Time (9 uur later dan in Nederland), vindt de notering plaats. De exchange ondersteunt alleen USDT van het ERC20 standaard.

De volgende paren worden eraan gekoppeld:

  1. BTC-USDT
  2. ETH-USDT
  3. USDT-EUR
  4. USDT-GBP
  5. USDT-USD
  6. USDT-USDC

Controversieel

Uit marktcijfers van Coingecko blijkt dat er nu voor bijna 50 miljard dollar aan USDT in de markt zit. De stablecoin is meerdere keren negatief in het nieuws gekomen.

Zo zijn en waren er twijfels over de 100% dekking van USDT door dollars. In een rechtszaak met de Office of the New York Attorney General (NYAG) heeft de raadsman van Tether toegegeven dat de dekking ~75% was. Inmiddels heeft het bedrijf achter de stablecoin de zaak geschikt en een miljoenenboete betaald. Een periodieke rapportage over de financiële huishouding is onderdeel van deze schikking.

Doordat de custodian achter Tether ook digitale assets zoals bitcoin als dekking aanwendt, is de dekking op moment van schrijven op orde. Zo heeft Tether direct geprofiteerd van een stijgende bitcoin prijs.

Dat Coinbase Pro, een gereguleerde en beursgenoteerde exchange in de VS, de munt nu noteert, is een signaal van legitimiteit. Onlangs maakte die andere power house uit de industrie, BitMEX bekend ook een spot exchange te willen starten.

Beursgang

Coinbase geldt als de grootste Amerikaanse bitcoin - en cryptobeurs van Amerika en één van de grootste ter wereld. Eerder deze maand is het aandeel COIN genoteerd aan techbeurs Nasdaq. Het is daarmee de eerste unicorn die vanuit de bitcoin industrie aan een traditionele beurs te verhandelen is.

In aanloop naar de beursnotering tikte de koers een voorlopig record van $64.895 aan. De koers zit nu in een correctie, de afgelopen zeven dagen is 20% van haar waarde verdampt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat en download onze Android Bitcoin Nieuws app.

Lees meer over:
Bitcoin tether usdt

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan