Ernst & Young: ‘Traditionele belegger ontdekt bitcoin’

Traditionele investeerders draaien steeds meer warm voor beleggingen in cryptocurrency’s. Dat blijkt uit een onderzoek van accountantskantoor Ernst & Young (EY).

Bitcoin voor beleggers

Het blijkt dat 31% van de hedgefondsmanagers van plan is om ‘crypto’ de komende twee jaar aan een portfolio toe te voegen. Deze zelfde gedachte heerst onder 24% van de alternatieve investeerders. Tot slot wil 13% van de private equity-managers in de komende één tot twee jaar Bitcoin aanschaffen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aanzienlijk deel van de managers van deze groep grootste bedrijven zijn volgens het onderzoek dus van plan om in crypto te stappen. Hieronder vallen hedgefondsen die meer dan $10 miljard in beheer hebben, of investeerders met tussen de $2 miljard en $10 miljard.

De term ‘alternatieve belegging’ slaat op investeringen in alles wat geen aandelen, obligatie of ‘cash’ is. Dat kunnen dus edelmetalen, kunst en vastgoed zijn. Het lijkt alsof bitcoin perfect bij deze groep past, maar toch zit het iets anders.

Slechts 7% van de beheerders en investeerders van alternatieve fondsen (uit het onderzoek van EY), zei dat zij of hun bedrijven al “cryptogerelateerde activa” in hun portfolio hebben. Dit getal zou dus over twee jaar op 24% kunnen staan, afgaande op het onderzoek.

En daarbij zijn de derivaten (futures of opties) momenteel nog de meest populaire methoden om blootstelling te hebben, net als de financiering van bedrijven die iets in deze sector doen.

87% van de “holdout”-bedrijven geven als reden waarom ze nog niet in cryptovaluta hebben geïnvesteerd dat het niet past in de strategie van hun fonds. De andere belangrijkste termen die terugkwamen zijn “volatiliteit, onzekerheid in de regelgeving en een gebrek aan kennis van de activaklasse.”

Regulering en instituties

Wellicht dat een spotmarkt ETF in de Verenigde Staten voor een kentering in het narratief kan zorgen. Daarmee zal er een gereguleerde weg naar blootstelling komen, die er nu nog niet is. Investeerders kunnen wel bij bijvoorbeeld het Trust van Grayscale terecht, maar daarbij speelt ook de (potentiële) negatieve premium en hogere kosten weer een rol.

Joe Carney van EY vertelt dat er wel beweging in de markt zit. Er zijn meer controles bij custodials en beurzen en ook wat betreft multisig-oplossingen zijn er steeds meer diensten beschikbaar. Audits van multisig-wallets door regelgevers is een volgend groot thema, zo stelt hij.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer