81% investeerders denkt dat Bitcoin een bubbel is, volgens onderzoek Bank of America

1132 totale weergaven

Het gros van de wereld ziet nog niet in dat Bitcoin de meest ultiem schaarse activa ter wereld is. Meer dan 80% van de fondsmanagers noemt de markt zelfs een zeepbel, een bubbel. Toch is een long positie in Bitcoin een van de populairste investeringen, zo blijkt.

‘Bitcoin is een bubbel’

De Bank of America heeft een onderzoek gedaan onder 207 investeerders. In totaal hebben ze met z’n allen $645 miljard aan activa in beheer. Het gros van deze investeerders ziet in Bitcoin nog steeds een zeepbel of een bubbel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij de vorige peiling in mei was dat nog 75%. Een maand later is dit percentage gestegen tot 81%. De daling van de bitcoin prijs van bijna 50% vanaf de all-time high is hier ongetwijfeld debet aan.

81% investeerders denkt dat Bitcoin een bubbel is, volgens onderzoek Bank of America

De investeerders zien echter wel dat de ‘long Bitcoin’ de op één na populairste handelsactie is, achter de handel in commodities. Daarmee laat het nipt tech-aandelen achter zich.

81% investeerders denkt dat Bitcoin een bubbel is, volgens onderzoek Bank of America

Er is vooral scepsis over de levensvatbaarheid van de activaklasse “door de extreme volatiliteit en de onzekerheid omtrent regelgeving.” De beleggers uiten hun twijfel over het gebrek aan fundament onder de cryptomarkt.

Wel vertrouwen in monetair beleid

In de enquête, die tussen 4 en 10 juni werd gehouden, kwamen nog een aantal interessante punten naar voren. Zo denkt 72% van de beleggers dat de inflatie iets tijdelijks (of: transitory) is, en dat het wel weer voorbij zal gaan.

Ook denkt 63% van de ondervraagden dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, de aankoopprogramma’s zal terugschroeven. Dit wordt ook wel tapering genoemd. Ook is de interesse in obligaties op het laagste punt in drie jaar (netto -69%), terwijl de vraag naar aandelen weer stijgt tot het hoogste punt in 2021 (61%).

Interessant genoeg vertrouwen de beleggers daarbij op beleidsmaker, bankiers en politici. Ze lijken te vergeten dat Bitcoin wast dat betreft veel betrouwbaarder is. Of zoals Paul Tudor Jones gisteren zei: ‘Bitcoin is wiskunde. Het is 100% zeker‘.

Ook denkt 57% van de investeerders dat de correcties op de aandelenmarkt in de komende zes maanden minder dan 10% zullen zijn.

Opmerkelijk genoeg kwam er vandaag ook een onderzoek naar buiten van Intertrust. Zij kwamen tot de conclusie dat zowel Amerikaanse als Europese hedgefondsen het wél zien zitten in Bitcoin. Ze zullen de komende vijf jaar het aandeel van bitcoin in hun portfolio uitbreiden tot respectievelijk 10,6% en 6,8%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bubbel