‘Bitcoin is beter dan goud als je het goed onderzoekt’, stelt fondsmanager

Als je de tijd neemt om bitcoin (BTC) te begrijpen dan zie je dat het beter is dan goud. Dat stelt fondsmanager Anthony Scaramucci in gesprek met CNBC. De recente prijsstijging van BTC zorgen voor een hoop nieuwe interesse, maar er is meer dan alleen de prijs.

Scaramucci heeft met SkyBrdige Capital ook een bitcoin fonds, hij is nog niet zo lang geleden overtuigd geraakt van BTC. Hij is dus gebaat bij een stijgende koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goud vs bitcoin

Bitcoin kaapt steeds meer talking points weg van goud. De wereld verkeert in een crisis, maar BTC pakt de schijnwerpers en niet het millennia oude spaarmiddel. Volgens Scaramucci is de tijd voor bitcoin gekomen als wereldwijd spaarmiddel. Andere valuta’s en goud gaan plaatsmaken.

Scaramucci: ”De wereld verandert.” Skybridge Capital kocht zelf al bitcoin en is een een fonds gestart. In de eerste twee weken haalde ze al $360 miljoen aan invsteringen op.

De fondsmanager was in eerste instantie geen fan, maar is in 2020 ook tot het inzicht gekomen dat bitcoin onvermijdelijk is.

Bitcoin is makkelijker te versturen, makkelijker mee te nemen en het vertrouwen in het netwerk blijft groeien. Een mooie bijkomstigheid: BTC is bewezen schaars, er zullen er ooit maximaal 21 miljoen zijn.

Geld

Scaramucci ziet in bitcoin dé oplossing voor geld: het is de technologie die volgens hem het beste geld voortbrengt. De Amerikaan geeft ook advies: ”Je hoeft er niet veel van te hebben, gewoon een beetje is voldoende.” Hij verwacht een enorme groei in bitcoiners de komende jaren.

Hoe groot bitcoin uiteindelijk gaat worden weet niemand, feit is wel dat steeds meer partijen de waarde van dit nieuwe geld inzien. Mensen als Scaramucci hopen daar goed op te verdienen en maken tegelijkertijd reclame voor BTC als geheel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...