3 bearish Shiba Inu signalen terwijl de SHIB koers keihard daalt, wat is er aan de hand?

406 totale weergaven
Shiba Inu koers heeft weerstand: daling naar $0.000010 verwacht

SHIB is de slechtst presterende cryptocurrency binnen de top 100 in de afgelopen 24 uur, met een prijsdaling van 4%. Wat is er aan de hand met de koers?

Een stap terug voor SHIB

De populaire meme-coin Shiba Inu heeft de laatste tijd goed gepresteerd en liet een prijsstijging van 40% zien op een schaal van twee weken. Het bereikt een driemaandelijkse piek van $0,00002038 op 28 september, waarna het iets is teruggevallen.  Op moment van schrijven ligt de prijs rond $0,00001861 (volgens CoinGecko-gegevens), wat neerkomt op een dagelijkse daling van 4%.

De laatste terugval valt samen met de stagnerende vooruitgang van de layer-2 scaling oplossing Shibarium. Gegevens tonen aan dat het aantal dagelijkse transacties, nieuwe accounts en nieuwe contracten op het netwerk sinds 27 september aan het dalen is.

Het volgende signaal is de afname van het volume van grote transacties (waarbij elke transactie meer dan $100.000 bedraagt). Volgens IntoTheBlock is dit cijfer in de afgelopen 24 uur met meer dan 50% gedaald en bedraagt het momenteel minder dan $40 miljoen.

Tenslotte richten we ons op de Net Network Growth, een momentumsignaal dat “de ware groei van het onderliggende netwerk van de token meet.” Deze metric is met 0,26% gedaald en bevindt zich momenteel in bearish territorium.

Eén bullish factor

Anderzijds is er één belangrijk element dat suggereert dat de prijs van SHIB binnenkort weer omhoog kan gaan. De Shiba Inu burn rate, die in de afgelopen week met ongeveer 3.600% is gestegen. Dat heeft geresulteerd in meer dan 2 miljard tokens die naar een nuladres zijn gestuurd.

Het uiteindelijke doel van dit programma is om het totale circulerende aanbod van SHIB te verminderen, schaarste te creëren en mogelijk de waarde van de resterende tokens te verhogen.

Deze strategie is gebaseerd op het economische principe dat wanneer het aanbod afneemt, terwijl de vraag stabiel blijft of stijgt, de prijs van het actief kan stijgen. Sinds de invoering van dit mechanisme heeft het SHIB-team en de gemeenschap meer dan 410 biljoen tokens vernietigd, waardoor er nog ongeveer 583,5 biljoen in omloop zijn.

Lees meer over:
koersprijsshiba inu

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...