Bitcoin wallet uit 2012 plots actief: ruim $2,3 miljoen winst

429 totale weergaven

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

1. Een nieuwe bullish fase na winstname?

De jonge Amerikaanse analist Will Clemente komt met zijn stokpaardjes aanzetten: de Illiquid Supply Shock Ratio en de Exchange Supply Shock Ratio.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Illiquid Supply Ratio deelt de illiquide voorraad van bitcoin door de liquide voorraad van bitcoin, gebaseerd op Glassnode data.

De Exchange Supply Ratio is de verhouding tussen de bitcoin voorraad in handen van exchanges gedeeld door de totale bitcoin voorraad.

Een supply shock is feitelijk een plotselinge verandering in de (beschikbare) voorraad van een asset. In het geval van bitcoin: afnemend aanbod aan beschikbare, liquide munten.

Door de bank genomen is ~15% tot 20% van de huidige voorraad beschikbaar op de markt.

In de onderstaande grafiek zien we dat afgelopen week deze liquide voorraad toenam. Dat komt omdat er meer munten op de markt komen en naar beurzen gestuurd worden om verkocht te worden (winstname).

Die tijdelijke trend lijkt nu weer te keren, aldus Clemente.

conclusie: bullish

Dat mensen vasthouden aan hun munten, is eigenlijk ook niet zo gek. Bitcoin bewijst tot nu toe een asset te zijn die meer waard wordt (in dollartermen), naarmate je deze langer vasthoudt.

Ruim 86% staat op winst in de huidige prijsrange. Wil niet zeggen dat er géén correcties kunnen optreden of dat er nooit meer een bearmarkt gaat plaatsvinden. Bitcoin beweegt in cycli en die bearmarkt komt vanzelf weer.

conclusie: bullish

2. Bitcoin streeft zilver en Zwitserse frank voorbij

Bitcoin is in waarde de zesde valuta ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van Crypto Voices.

Ze hebben de totale waarde van de bitcoin voorraad vergeleken met de cashbalansen van fiat munten wereldwijd. Bitcoin is de afgelopen zes maanden weer een plaatsje opgeschoven naar plek 6, boven zilver.

Feitelijk zijn er nog maar vijf fiat munten die bitcoin boven zich moet dulden: euro, dollar, yuan, yen en de pond.

conclusie: bullish

Als we de waarde van bitcoin vergelijken met gangbare fiat munten, dan is de groei van bitcoin ook opmerkelijk.

De totale waarde van de bitcoin voorraad wordt vergeleken met de totale waarde van een bepaalde fiat munt.

Dit jaar is bitcoin als monetaire asset meer waard geworden dan de Zwitserse frank.

conclusie: bullish

3. Wallet met 50 Bitcoin uit 2012 verplaatst

De analisten van Whale Map maken tenslotte melding van een interessante transactie.

Een inactieve wallet uit 2012 met daarin 50 bitcoin, werd weer actief. Het was in ieder geval iemand met 'diamanten handen' en heel veel geduld.

50 bitcoin is momenteel een waarde van 2,4 miljoen dollar. In 2012 betaalde je tussen de 2 en 10 dollar voor één bitcoin.

Stel dat hij destijds de 'hoofdprijs' van 10 dollar had betaald, dan was de aankoopprijs 500 dollar.

Overigens lag de block subsidy toen ook op 50 bitcoin per block, dus het ligt meer voor de hand dat hij deze gewoon gemined heeft.

conclusie: neutraal

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...