Goedemorgen Bitcoin: 4% van álle BTC in handen van 14 partijen

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Chinese centrale bank: ‘Bitcoin heeft géén intrinsieke waarde’

De Chinese centrale bank is geenszins van plan om hun negatieve standpunt ten opzichte van bitcoin aan te passen. Yin Youping, de adjunct-directeur van de Financial Consumer Rights Protection Bureau, een tak van de centrale bank van China, heeft in een interview laten weten geen waarde te zien in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Youping zijn cryptocurrency’s pure speculatie en hij adviseert mensen om er ver van weg te blijven. Vanwege de groeiende populariteit van bitcoin en andere cryptocurrency’s heeft de PBOC meer tempo gezet achter het opjagen van de industrie.

4% van álle bitcoin in handen van vermogensbeheerders en bedrijven

Zo’n 6% van het huidige bitcoin aanbod is in handen van vermogensbeheerders en bedrijven. Zo blijkt uit een onderzoek van Buy Bitcoin Worldwide. Het laat de groeiende interesse van de mainstream en de institutionele vraag naar bitcoin goed zien.

Volgens Buy Bitcoin Worldwide zijn 816.379 bitcoin ter waarde van $40 miljard dollar in de handen van 14 bitcoin fondsen en vermogensbeheerders.

Dit representeert 4% van het totale aanbod van 21 miljoen. Marktleider Grayscale is met haar Bitcoin Trust goed voor zo’n 3% (654.500 bitcoin) van de gehele gedolven voorraad.

Politie neemt 591 bitcoin in beslag bij organisatie piramidespel

De politie in Brazilië heeft 591 bitcoin in beslag genomen bij een organisatie verdacht van een piramidespel. De bitcoin heeft een marktwaarde van circa 27,7 miljoen dollar. Volgens de autoriteiten in het land hield het bedrijf uit Rio de Janeiro zich bezig met speculatieve activiteiten op de cryptomarkt.

Tijdens de ‘Operação Kryptos’ waarbij 120 politieagenten aan te pas kwamen, zijn vijftien huiszoekingen uitgevoerd en vijf mensen zijn gearresteerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!