3 cijfers die vandaag van belang zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

3 cijfers die vandaag van belang zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

Met de bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke relevante signalen zien we on-chain?

1. Gerealiseerde verliezen

Analist Will Clemente over de gerealiseerde verliezen op de bitcoinmarkt.

2. Spent Output Profit Ratio (SOPR)

De Spent Output Profit Ratio (SOPR) van Glassnode is een veel gebruikte on-chain indicator. Het is een metric die het verschil tussen het aankoop - en verkoopbedrag registreert.

Een SOPR-score boven de 1 betekent virtueel winst, een waarde onder de 1 betekent virtueel verlies. Zoomen we in op de SOPR-grafiek van de afgelopen 12 maanden, dan zien we dat het oranje lijntje grotendeels onder de 1 bivakkeerde. Dat past in het beeld dat bitcoinbezitters met verlies verkopen.

bron: Glassnode
bron: Glassnode

Volgens deze analist is er zelfs sprake van één van de koudste bitcoinwinters ooit, waarbij hijhet negentigdaagse gemiddelde van de SOPR-indicator erbij pakt.

3. Wallets met 1 bitcoin of meer

Dat wil niet zeggen dat er in de huidige markt niet gespaard wordt. Een recente Glassnode alert op deze dinsdagochtend laat zien dat het aantal adressen met 1 bitcoin of meer nog wel degelijk aan het groeien is.

Dat kan te verklaren door bijvoorbeeld walletmanagement: vele beetjes bitcoin clusteren op een adres zodat deze boven de grens van 1 bitcoin komt. Maar het kan ook een signaal van accumulatie zijn doordat een deel van de markt gelooft dat er een (voorlopige) bodem in deze cyclus is bereikt.

Daarnaast is er een groeiend leger aan bitcoiners die automatisch bitcoin spaart via dollar-cost-averaging programma's van brokers, beurzen en hardware walletmakers. Het aantal adressen met 1+ btc is nu 978.596, een nieuw record.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties