3 dingen om in de gaten te houden in deze week van Bitcoin

Will the Fed prevent BTC price from reaching $28K? — 5 things to know in Bitcoin this week

Bitcoin prepares for what promises to be a tense week of rate hikes, earnings and more as BTC fails to reclaim crucial trendline.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Federal Reserve

Ook deze week wordt er weer gekeken naar de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve (FED) komt naar verluidt opnieuw met een beslissing over de renteverhoging.

Met een beetje pech (of geluk) reageert de hele wereldmarkt weer heftig op de beslissing van de heren en dames bij de FED. Een eventuele rate hike maakt het moeilijker om aan vers kapitaal te kopen in de grote geldpiramide. En dat heeft uiteraard gevolgen voor financiële markten.

De beslissing over de rentes wordt verwacht om 20:00 op 27 juli. Pak de popcorn maar alvast, want de vorige stijging was de grootste sinds 1994.

2. Tech

Bitcoin is inmiddels een asset die op tal van markten wordt verhandeld. Bedrijven als Tesla doen mee in de markt, evenals miljoenen individuele gebruikers. De markt is ook gevoelig voor gebeurtenissen in de wereld. BTC is in veel portfolio's niet de belegging waar je heen vlucht bij onzekerheid.

In onderstaande grafiek is te zien dat de koers ook de laatste tijd heftig reageert op de kwartaalcijfers van techbedrijven. Het is koffie dik kijken, maar de koers van bitcoin

3. Miners

Bitcoin miners krijgen het iets makkelijker. De moeilijkheid voor het vinden van een block is met 5,01% naar beneden bijgesteld. Het is de grootste daling in meer dan een jaar. Dat betekent echter dat er simpelweg minder computerkracht gemoeid is met het minen van BTC.

Ook grote ondernemers in deze industrie hebben te maken met de realiteit van de huidige financiële markten. De koers van bitcoin werkt niet mee.

Een combinatie van relatief lage bitcoin koersen, stijgende energieprijzen en wereldwijde onrust zorgt ervoor dat een deel van de miners (tijdelijk?) stopt. Het protocol van bitcoin past elke 2016 blocks (~2 weken) de moeilijkheid aan. Dit is ingebouwd om de uitgifte van bitcoin geleidelijk te laten verlopen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...