3 grafieken die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers

Volgens een veel gevolgde analist staat een "short squeeze" scenario nog steeds open. Een plotse stijging van bitcoin naar $23.000 doet de markt verrassen. Het is een koersrichting die vele shorthandelaren zouden verwachten en waardoor ze posities geliquideerd zien.

3 grafieken die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers
bitcoin 1-uursgrafiek

Het is de populaire crypto influencer Il Capo van Crypto die van mening is dat er nog een reële kans is op een "relief rally". Het is hoopvol dat de koers boven de $20.000 is blijven hangen. De te breken niveaus voor bitcoin zijn $20.700/$20.800 en daarna $22.500/$23.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is het short squeeze scenario waarbij de koers dus een heel ander verloop krijgt als wat de meerderheid van de markt nu gelooft, namelijk een dalende koers vanwege de sterke dollar. Zodra het scenario van de short squeeze ongeldig is, moeten de levels $19.500 en $19.000 breken, aldus de technisch analist in de onderstaande tweet.

Sterke dollar

Het is de sterke dollar waar beleggers naartoe vluchten en analisten zien eigenlijk weinig verandering in dat beeld. Slecht voor risicovollere assets zoals bitcoin en edelmetalen dus. De U.S. Dollar Index (DXY) staat op hoogste niveau in twintig jaar.

3 grafieken die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers

Deze index meet de prestatie van de dollar ten opzichte van een mandje vreemde valuta's zoals de euro, pond en yen. Het is voor handelaren een belangrijk referentiepunt in de markt. Nu de macro-omgeving onzeker, is dit een dankbaar toevluchtsoord.

Volgens analist Matthew Hyland gaat de hegemonie van de dollar niet lang duren. Er komt een moment dat de financiële markten capituleren en dat de dollar sterk afkoelt.

Totale marktwaarde

De Nederlander Michaël van de Poppe zette een iets positievere bril op met een focus op de totale waarde van de cryptomarkt. Het handelspaar BTC/USD zit al een lange periode onder het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde (MA), dus het sentiment is slecht te noemen. Volgens Van de Poppe is het 'belangrijker om naar de grafiek van de totale marktkapitalisatie te kijken, omdat die hier meer informatie over geeft'.

Hij zegt in zijn update onder meer: "De totale marktkapitalisatie houdt de 200 MA als support, een belangrijk level van de vorige all-time high bij $20.000. Ik voorspel een hertest van de 200 MA als een duidelijk bodemsignaal, terwijl anderen al anticiperen op een crash naar $12.000'.

3 grafieken die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...