Dit zijn de 3 grootste redenen dat $65.000 de bodem van de Bitcoin koers is

4302 totale weergaven
bitcoin koers bodem

Sinds 17 mei is Bitcoin steeds boven $66.000 gesloten, zelfs toen de prijs op 14 juni even $65.000 aantikte. Hoewel Bitcoin de $72.000 weerstand niet heeft doorbroken, zijn er positieve globale ontwikkelingen die er op wijzen dat de Bitcoin koers niet verder zal dalen. Maar wat zijn de drie grootste redenen voor het mogelijk uitblijven van een verdere daling?

1. Fed staat onder druk om beleid te versoepelen

De Amerikaanse Federal Reserve staat onder druk om de rentetarieven te verlagen en een recessie te voorkomen. De inflatie blijft boven de 2% doelstelling, met de CPI op 3,4%. De werkloosheid steeg in mei van 3,9% naar 4%, wat wijst op een zwakkere arbeidsmarkt.

Op 14 juni daalde het rendement van de 2-jarige staatsobligatie tot een 70-daags dieptepunt van 4,69%. Tegelijkertijd bereikte de S&P 500 op 13 juni een recordhoogte, omdat beleggers zich richtten op aandelen om inflatie en lage obligatierendementen te vermijden.

De Fed heeft voorzichtig optimisme getoond door het verkrappingsprogramma te vertragen, wat een teken is dat inflatie kan stabiliseren. Maar zonder tijdige beleidsaanpassingen riskeert de Fed de economische vertraging te verergeren door hoge leenkosten.

2. Bitcoin derivaten blijven sterk ondanks prijsdaling

Bitcoin daalde 8,5% in prijs tussen 6 en 14 juni, toen het $65.000 steunniveau werd getest. Ondanks deze daling bleef de belangrijkste derivatenmaatstaf stabiel. De Bitcoin futures premium, die het verschil aangeeft tussen maandelijkse contracten in derivatenmarkten en het spotniveau op reguliere beurzen, bleef boven de 10% annualized premium, wat een bullish markt aangeeft.

bitcoin annualized premium

3. Washington wordt vriendelijker voor crypto

Op 16 mei keurden ze een Congressional Review Act goed om een SEC-regel te onderzoeken die eist dat beursgenoteerde bedrijven, waaronder banken, crypto middelen als activa en passiva opnemen. Senator Cynthia Lummis noemde dit de eerste op zichzelf staande crypto wetgeving die door het Congres is aangenomen.

Hoewel President Biden de resolutie veto’de, toont de steun van Democraten de groeiende invloed van crypto aanhangers in de Amerikaanse politiek, volgens Craig Warmke van het Bitcoin Policy Institute. Om Biden’s veto te negeren, is een tweederde meerderheid in beide kamers nodig.

Banken willen crypto diensten aanbieden vanwege de groeiende crypto adoptie. Daniel McCabe van Flexa denkt dat pro-crypto lobby’s en de bankensector veel invloed kunnen hebben. Perianne Boring, CEO van de Digital Chamber, ziet de Democratische steun als een belangrijk moment voor Biden. Met figuren als Schumer die crypto steunen, moet Biden de risico’s van interne partijconflicten bij het veto’en van crypto vriendelijke wetgeving goed afwegen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...