Binance houdt nu 570.000 Bitcoin (BTC) vast, een nieuw record

De bitcoin prijs duikt vandaag onder de $30.000, terwijl marktonderzoeker Coin Metric een marktupdate de wereld instuurt. Spolier: miners verkopen veelal niet en Binance blijft doorgroeien.

De bitcoin prijs in euro’s:

1. Bitcoin dominantie

De onderzoekers van Coin Metrics zien dat de bitcoin dominantie in de markt op 18 mei onder de 40% schoot. De laatste keer dat dat gebeurde was in juli 2018, middenin de bearmarkt van 2018-2019. Sindsdien is de dominantie wel wat toegenomen. Coinmetrics neemt voor de metric ‘bitcoin dominance’ overigens alleen de top 100 cryptovaluta mee (kleinere caps zijn uitgesloten).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De actuele bitcoin dominantie ligt overigens rond de 47% momenteel.

Binance houdt nu 570.000 Bitcoin (BTC) vast, een nieuw record

2. Bitcoin miners verkopen veelal niet

China grijpt momenteel hard in de mining sector in. Steeds meer mining bedrijven zijn gedwongen te verhuizen naar het buitenland. Niettemin zien we geen sterk verkoopgedrag bij de mining bedrijven.

Tijdens de dump van 19 mei is er weliswaar meer dan 55.000 bitcoin uit de miners’ wallets verzonden, maar dat was niet de hoogte verkooppiek van de afgelopen vier jaar. We zien juist een scherp dalende trend, wat erop duidt dat miners hun munten laten ‘slapen’.

Binance houdt nu 570.000 Bitcoin (BTC) vast, een nieuw record

3. Marktaandeel Binance

Binance is de onbetwiste marktleider van de bitcoin markt. Momenteel houdt de exchange ruim 570.000 BTC voor haar klanten vast, een nieuw record. Een van de verklaringen voor de groei zijn beleggers uit China, die een toevluchtsoord zoeken omdat de Chinese banken of over-the-counter desks hen niet meer mogen faciliteren.

Binance is weliswaar van Chinese origine, maar opereert offshore met onder meer kantoren in Singapore en Malta. Ook in Nederland is de exchange populair vanwege het grote aanbod aan munten. Onlangs heeft Binance tijdelijk de iDeal betaaloptie moeten pauzeren.

Navraag bij hun woordvoerder leert dat ze in gesprek zijn met hun betaalverwerker om zo snel mogelijk iDeal weer te activeren.

Binance houdt nu 570.000 Bitcoin (BTC) vast, een nieuw record

Wil
je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs
in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android
Nieuws app
of iOS
Nieuws app
!

Lees meer over:
marktprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...