3 interessante trends voor de prijs van Bitcoin: netwerk verwerkte al $15,8 biljoen aan transacties in 2021

Bitcoin (BTC) is uitgegroeid tot een groot ecosysteem met tal van verschillende factoren. Miljoenen mensen zijn inmiddels bezig met de handel, hodlen, het bouwen of het testen van nieuwe ideeën.

We hebben 3 interessante trends voor je op een rij gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Netwerk verwerkt veel waarde

Het netwerk van bitcoin verwerkte al meer dan $15,8 biljoen aan waarde dit jaar. De prijs van bitcoin fluctueert, maar elke dag werkt het netwerk naar behoren door. Er worden transacties verwerkt, nieuwe bitcoin komen beschikbaar en tal van mensen gebruiken het als spaarmiddel.

Volgens blockchain.com verwerkte het netwerk op 24 juli voor $1,69 miljard aan transacties. Ter vergelijking: op het hoogtepunt van dit jaar was dat bedrag $14,6 miljard! De prijs van bitcoin stond toen ook een stuk hoger, maar er was ook meer (dure) activiteit op het netwerk.

Bij deze statistiek gaat het om de waarde van bitcoin op het moment dat het werd verstuurd. 1 bitcoin is op het netwerk altijd 1 bitcoin, maar buiten het netwerk is de prijs elk moment van de dag (iets) anders.

2. Bitcoin longs en shorts

Een belangrijke markt is de bitcoin future markt. Middels verschillende financiële producten speculeren handelaren op de toekomstige bitcoin prijs. Het is interessant om de funding rates (financieringspercentage) van de grootste beurzen in de gaten te houden.

Een positieve funding rate betekent dat handelaren die (long) contracten kopen degene moeten betalen die contracten verkopen (of short gaan). Alleen bij FTX en Deribit is deze statistiek momenteel positief.

De Nederlandse analist Dilution Proof doet ook een duit in het zakje.

3. Network Value to Transactions (NVT)

Een andere interessante indicator is de Network Value to Transactions-ratio (NVT). Deze indicator kán namelijk een voorspeller zijn van de (toekomstige) bitcoin prijs. Let op, dit is dus geen zekerheidje.

NVT beschrijft de relatie tussen marktkapitalisatie en transfervolume .

Deze ratio meet de relatie van de prijs van BTC tot de (totale) waarde die over het netwerk verstuurd wordt.Het is in de geschiedenis van bitcoin al diverse malen voorgekomen dat de marktprijs onder de NTV-prijs zakte. In de meeste gevallen volgde daarna een stijging van de koers.

De NVT is voor het eerst sinds 11 mei boven de 1 uitgekomen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...