3 on-chainsignalen voor de bitcoin (BTC) koers

3 on-chainsignalen voor de bitcoin (BTC) koers

On-chaindata helpen om flink uit te zoomen en proberen lange termijn koerstrends te vangen. Het is ook geen exacte wetenschap, maar wel meer ontdaan van de dagelijkse hectiek op de markt. Wat zien de analisten aan on-chainsignalen?

1. Realized cap vs market cap

De metric realized cap is in 2018 bedacht door de analisten Nic Carter en Antoine Le Calvez. De laatst bekende prijs op de blockchain van een beetje bitcoin noemen we de gerealiseerde prijs (realized price).

Tel je al die beetjes op, dan noem je het totaal een realized cap. Dit totaal is tijdens de (huidige) bearmarkt met 18,9% gedaald in dollarwaarde. Daarmee is het de één na grootste correctie van deze metric. In dezelfde periode is de market cap met 76,9% gedaald sinds het hoogste punt van de bitcoin prijs. Er is dus relatief minder verlies gerealiseerd dan het papieren verlies op de borden.

2. Cumulative Value Days Destroyed (CVDD)

Het aantal cumulatieve Coin Days Destroyed (CDD) is te delen door het totaal aantal Coin Days Created. Het aantal ‘coin days’ geeft informatie hoeveel dagen een bitcoin niet uitgegeven is (UTXO niet uitgegeven).

Wordt een munt echter uitgegeven ('spent'), dan wordt deze geclassificeerd als 'destroyed'. Analist Philip Swift neemt het cumulatieve aantal van deze metric, een manier om een bodem of top te timen in de markt. Volgens Swift is het wederom een betrouwbare voorspeller gebleken nu de koers weer aantrekt.

3. Bitcoin van 5 jaar en ouder

De onderstaande analist maakt melding van bitcoin die 5 jaar of langer op de blockchain stilstaat. Het is groot percentage aan munten die is gematuriseerd boven de vijf jaar.

78% is dan ook in handen van langetermijnhouders. Dat zijn houders die hun bitcoin vijf maanden of langer op de blockchain laten staan en deze niet verschuiven. Laten slapen, zo je wilt.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan