Dollarstop bij Binance

Cryptobeurs Binance zegt dat het alle bankoverschrijvingen in Amerikaanse dollar pauzeert.

Dollarbetalingen

Het bedrijf van frontman CZ maakt het nieuws zelf op Twitter bekend.

"Vanaf 8 februari schorten we tijdelijk alle bankoverschrijvingen in USD op. Slechts een klein deel van onze gebruikers zal hierdoor worden beïnvloed en we werken er hard aan om de service zo snel mogelijk weer op te starten. Alle andere methoden voor het kopen en verkopen van crypto blijven onaangetast."

Binance stopte in 2019 met het bedienen van Amerikaanse klanten omdat het niet de juiste papieren had. De regelgeving zorgde er uiteindelijk voor dat Binance een aparte tak oprichte: Binance.US. Dit is een aparte entiteit voor alleen Amerikaanse klanten, die vervolgens ook werden geweerd op het internationale handelsplatform.

De reden om de USD-betalingen op te schorten is niet bekend, behalve dat de maatregel vanaf morgen (woensdag, red.) in gaat. Het gaat ook om een tijdelijke maatregel. De beurs schrijft op Twitter dat gebruikers van Binance.US niet worden beïnvloed door de overdrachtsstop.

Ander nieuws

Eerder deze week kwam Binance met een nieuwe belastingtool. Initieel is het alleen in Canada en Frankrijk te gebruiken. Klanten kunnen met een druk op de knop alle informatie te voorschijn krijgen voor de aangifte in de desbetreffende jurisdicties.

Daarnaast roept Binance het Indische platform WazirX op om hun geld van het platform te halen. WazirX en Binance zijn verwikkeld in een opvallende soap en ruzie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws