3 redenen waarom handelaren bullish zijn over de bitcoin prijs

324 totale weergaven

De bitcoin koers wist zondag nog een voorlopige top van $42.615 te bereiken, maar is inmiddels rond de $38.000 regionen te vinden. Handelaren zien in het dipje kans om nieuwe long posities te openen, speculeren op een hogere koers in de toekomst. Dat meldt Cointelegraph vandaag.

1. Bitcoin longs nemen toe

Binance is dan wel gestopt met het aanbieden van derivaten in Nederland, Duitsland en Italie, wereldwijd zijn er nog genoeg mogelijkheden om te 'gokken' op de bitcoin koers met geleend geld. De analist van Cointelegraph concludeert dat er meer long posities zijn geopend en dat de hoeveelheid stablecoins in de markt is toegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een bullish signaal: meer vertrouwen vanuit speculanten en meer droog kruit aan de zijlijn. Het nieuwe vertrouwen is toe te schrijven aan de afgelopen mini-rally van $34.000 naar $42.000. Een van de gevolgen is dat het aantal bitcoin adressen in één week tijd met 30% is gestegen.

Sterker nog, het aantal nieuwe entiteiten is naar een nieuw record gestegen, zo meldt Lex Moskovski vandaag op Twitter.

In de onderstaande grafiek is te zien hoe de verhouding tussen longs en shorts weer in het voordeel van de longs te geschoten. Op 31 juli was de verhouding nog 0.68 terwijl op 2 augustus deze naar 1.16 is gestegen. Dat betekent dat de posities (gemeten in dollars) van de long houders nu 16% hoger is in vergelijking met de short houders.

Dus ondanks de correctie onder de $40.000, nemen handelaren deze positie in wat duidt op vertrouwen in de toekomst.

3 redenen waarom handelaren bullish zijn over de bitcoin prijs
De verhouding tussen long en short posities op de OKEx exchange (boven) en de bitcoin prijs bij Bitstamp (onder)

2. Stablecoin voorraad neemt toe

De Stablecoin Supply Ratio is een indicator van Glassnode wat staat voor de verhouding tussen het totaal aan stablecoins en de totale bitcoin marktwaarde. We zien in de onderstaande grafiek dat deze ratio weer stijgende is, een gegeven dat er meer stablecoin vermogen op de markt is die nog ongebruikt aan de zijlijn staat.

3 redenen waarom handelaren bullish zijn over de bitcoin prijs
Stablecoin Supply Ratio (SSR) bron: Glassnode

3. Meer uitstaande Tether leningen

Binnen de bitcoin markt is het ook mogelijk om bijvoorbeeld Tether USDT te lenen via een onderpand met bitcoin of andere cryptomunten. Bitcoin is ook te lenen op de markt, maar kan alleen gebruikt worden binnen een short termijncontract.

In de onderstaande afbeelding is te zien dat handelaren meer leningen van Tether USDT zijn aangegaan. De USDT/bitcoin leenratio is in de periode 30 juli tot en met 2 augustus toegenomen van 2 naar 2,50. Dat betekent dat er tot 2,5 keer meer USDT aan uitstaande leningen momenteel is in vergelijking met bitcoin leningen.

3 redenen waarom handelaren bullish zijn over de bitcoin prijs
De USDT/BTC margin leenratio op OKEx. Bron: OKEx

Concluderend, het is logisch dat de prijs corrigeert na elf groene dagcandles op een rij, maar het merendeel van de speculanten lijkt ervan overtuigd dat de prijs nog verder gaat stijgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsderivaten

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...