Binance stopt met Bitcoin derivaten in Nederland

Binance stopt met bitcoin derivaten voor Nederlanders. Ook in Duitsland en Italië worden deze diensten opgeschort. Dat meldt de cryptobeurs in een blogpost.

Nieuwe klanten van de beurs krijgen geen toegang meer tot de diensten. Binance maakt later een deadline bekend voor gebruikers die momenteel een positie hebben ingenomen. Na die bekendmaking heb je nog 90 dagen de tijd om al je posities te sluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance en derivaten

Binance is meer dan alleen een beurs waar je kunt handelen in bitcoin en andere cryptocurrency’s. Het handelsplatform heeft heel veel andere producten. In 2019 startte de organisatie met hun future trading platform. Optiehandel werd in april 2020 beschikbaar.

Volgens The Block is Binance de grootste futuremarkt van dit moment als je kijkt naar open interest (het totaal aantal uitstaande derivatencontracten dat niet is afgewikkeld) en handelsvolume.

Op 29 juli stond er voor $14 miljard aan contracten open. Dat is bijna 24% van de gehele bitcoin futuremarkt. Deze maand werd voor $713 miljard (!!) aan futures verwerkt.

Kortom: dit is een grote business voor het handelsplatform. En langzaam maar zeker valt dit weg. De reden? Strengere toezichthouders en lokale regels.

Regels

Nederlandse klanten kunnen nog steeds terecht bij Binance. Maar het wordt wel moeilijker. Betalingen met iDEAL of een standaard banktransactie werken niet meer.

Dit soort beslissingen neemt Binance niet omdat ze dat graag willen. In het geval van iDEAl en SEPA-transacties gaat het (waarschijnlijk) om een dienstverlener die Binance niet meer wil helpen.

Er is sprake van een groeiende druk uit heel veel verschillende (politieke) hoeken. Beurzen en brokers in Nederland moeten zich sinds vorig jaar registreren bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). In Nederland gelden ook strenge richtlijnen voor partijen die derivaten of andere financiële producten willen aanbieden.

Om in het register te komen moet je als bedrijf een grondige scan en procedure doorlopen. Die registratie gaat gepaard met een aantal strenge richtlijnen om te voldoen aan Nederlandse wetgeving.

Binance is gestart in 2017 en uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de industrie. Veel van hun diensten werden wereldwijd uitgerold, en nu krijgen ze tegengas.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...