Bitcoin on-chain update: $858 miljoen aan BTC in het Lightning Network

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

1. Lightning Network: 13.600+ nodes

Het Lightning Network is een sublaag (laag 2) op de bitcoin blockchain (laag 1). Het is bedoeld om betalingen snel en goedkoop te laten verlopen. De settlement van deze betalingen hoeft pas op een later moment te gebeuren op laag 1. Zie het als het openen van een barrekening: tussendoor kun je gewoon bestellen om op een later moment af te rekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lightning raakt populairder onder bitcoiners en de cijfers spreken wat dat betreft boekdelen. De Britse on-chain analist Philip Shift komt met een update. Allereerst is de capaciteit, zowel gemeten in dollars als in bitcoin, sterk gegroeid de afgelopen maanden. Ook is het aantal nodes gegroeid naar een totaal van ruim 13.600.

Volgens het Clark Moody Dashboard is er nu 2.145 Bitcoin in deze sublaag opgeslagen, ruim 858 miljoen dollar tegen de huidige marktprijs. Dat er meer BTC wordt opgeslagen op het Lightning Network, merken bijvoorbeeld ook beurzen (en brokers) waarvan de voorraden BTC slinken.

conclusie: bullish

Meer weten over Lightning? Raadpleeg de volgende artikelen:

2. Bitcoin distributie: kleine accounts accumuleren

De afgelopen weken staan in het teken van de supply shock: lange termijn investeerders snoepen de munten af die verkopers op de blockchain achterlaten.

Deze hodler groep koopt juist bij zodra de prijs dipt en verkoopt zodra de prijs een bepaalde top bereikt. Daardoor kan het beeld ontstaan dat de bitcoin markt bepaald wordt door een beperkt groepje beleggers. Ook wel bekend als whales, die minstens goed zijn voor 1.000 BTC of meer als vermogen.

Maar dat beeld klopt niet in het geheel. Het zijn juiste de kleine (re) spelers op de markt die hard aan het inslaan zijn de afgelopen 24 maanden. De distributie van de munten raakt daardoor meer verspreid, ziet ook de Nederlandse analist Dilution-proof.

conclusie: bullish

Dat wil niet zeggen dat whales stil zitten. De entiteiten met tussen de 1.000 en 10.000 BTC op hun balans, accumuleren net zo hard bij.

conclusie: bullish

3. Accumulatie

Ook handelaar Bitcoin Jack vat het nog even samen wat er de afgelopen maanden is gebeurd. De bitcoin in circulatie is van eigenaar gewisseld: van 'zwakke' handen van speculanten naar 'sterke' handen van hodlers.

conclusie: neutraal


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...