3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt.

Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Whales in actie

Entiteiten is een indicator ontworpen door on-chain onderzoeker Glassnode, nader uitgelegd in dit artikel.

Een entiteit is géén gebruiker, maar is definiëren als een cluster van bitcoin adressen in bezit van een entiteit. Dat kan een beurs zijn, een fonds of een financieel adviseur of een (groepje) particulier (en).

Het zijn een schatting op basis van een aantal methodologische technieken en algoritmen.

Glassnode wéét dus ook welke entiteiten 1.000 bitcoin of meer hebben en on-chain analisten zoals Will Clemente maken daar dankbaar gebruik van.

Hij concludeert dat bitcoin whales de afgelopen tien dagen 41.580 BTC hebben gekocht, op beurzen of over-the-counter markten.

conclusie: bullish

Volgens de definitie van Glassnode ben je na het vasthouden van 155 dagen een lange termijn investeerder in bitcoin.

Willy Woo zegt terecht: leuk die opkoopactie van deze whales, maar hoe lang gaan ze deze bitcoin vasthouden of zijn het speculanten?

conclusie: neutraal

2. Bitcoin op beurzen

Dit soort opkoopacties hebben ook directe gevolgen voor beurzen, de wisselkantoren waar de prijs van bitcoin tot stand komt door middel van vraag en aanbod.

Het aanbod op beurzen is flink afgenomen sinds augustus, zoals de analist Lex Moskovski duidelijk maakt in een grafiek van Glassnode.

conclusie: bullish

Dat is ook wat analist Will Clemente ziet. De lijn van de exchange supply shock ratio is stijgende, wat juist inhoudt dat de schaarste toeneemt.

Deze ratio is de beschikbare bitcoin voorraad op de markt minus de voorraad van beurzen gedeeld de voorraad van beurzen.

Kortom, het zijn herhalende signalen dat het aanbod aan bitcoins aan het afnemen is, terwijl de prijs bij $50.000 stokt.

conclusie: bullish

3. Historische prestaties bitcoin

Op de website van marktonderzoeker Bybt zijn de historische prestaties te zien van bitcoin.

September is de maand met relatief de meeste koerscorrecties, dus de vraag is wat de maand gaat brengen.

Zowel voor pieken als dalen kan de markt breken met de geschiedenis. Bitcoin geeft geen garantie aan de entree.

3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chainwhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...