Deze whale koopt de ‘dip’: 207 bitcoin gekocht op $62.000

Volgens sommigen is de plotse daling van bitcoin een kans om bij te kopen. Een van de grootste whale adressen op de markt heeft bijgekocht.

Whales

Whales zijn entiteiten die 1.000 bitcoin of meer bezitten. Analysebureaus weten bepaalde bitcoin adressen toe te schrijven aan deze entiteiten door een set aan algoritmen en onderzoeksmethoden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de markt zijn er diverse whale alerts, die een seintje geven als een grote whale actief wordt bij schommelingen op de markt. Dat blijkt ook nu weer het geval.

Een van de grootste whale adressen die bestaat heeft 207 bitcoin opgesnoept bij een prijsniveau van $62.053. Daarmee heeft men niet de absolute dip gekocht, want de prijs zakte even naar $58.563.

Dit zijn de transactiedata van deze opvallende beweging op de blockchain.

Details van het ontvangende adres leren dat deze whale ruim 108.000 bitcoin op zijn wallet heeft staan. Dat is tegen de huidige koers een lieve som van 6,5 miljard dollar waard.

In de maand november heeft deze entiteit aardig geaccumuleerd, zo merkt de reporter WuBlockchain op. Hij heeft deze maand al 635 BTC bijgekocht.

Volgens deze analist is het herkenbaar whale gedrag dat ook in de bullmarkt van 2017 zichtbaar was.

Ze gaan een shortpositie aan op de futuresmarkt (speculatie op lagere koers), maar dekken de risico's van die speculatieve positie af door op de spotmarkt bij dips grotere hoeveelheden bitcoins te kopen.

Stijgt de koers, dan profiteren ze toch mee van een stijging. Daalt de prijs, dan incasseren ze dollars of bitcoins op de futuresmarkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...