$30 miljoen aan bitcoin mining hardware zit vast in Siberië

$30 miljoen aan bitcoin mining hardware zit vast in Siberië

Compass Mining moet $30 miljoen aan hardware gedwongen verkopen. De mining rigs zitten vast in Siberië.

De sancties tegen Rusland raken allerlei industrieën, in dit geval een Amerikaanse bitcoin miner. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Compass werkt samen met BitRiver. Dit bedrijf is echter het eerste mining bedrijf ooit waar sancties voor gelden. Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil bitcoin miners in Rusland aanpakken. Het departement voor buitenlandse assets voegde BitRiver en 10 dochterbedrijven toe aan haar zwarte lijst.

Kopers gezocht

Compass levert in theorie een mooie dienst. Klanten kunnen bij hen mining hardware kopen, Compass regelt vervolgens dat het in een datacentrum terecht komt om te gaan werken.

Er is alleen een probleem met dat model: je bent ook hier afhankelijk van (inter)nationale regels. De hardware mag simpelweg niet het land uit. Dus zoekt Compass lokale kopers om een deel van het geld van de klanten terug te kunnen geven.

Rusland

Rusland is qua landoppervlakte het grootste land ter wereld. Dat gaat gepaard met veel energiebronnen. Mede daardoor is het land een interessante plek voor miners. Na de aankoop van de hardware is elektriciteit de grootste kostenpost. De energierekening ligt in een gebied als Siberië bijzonder laag.

Volgens mediabedrijf The Block is dit een eerste stap naar meer druk tegen miners uit Rusland. De maatregelen zijn onderdeel van een steeds groter wordend pakket van sancties tegen Vladimir Putin, de mensen om hem heen en alle Russen.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika Rusland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties