30.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase, van wie zijn deze?

De bitcoin koers blijft voorlopig boven de $40.000, en CryptoQuant maakt melding van een grote uitstroom aan bitcoin bij Coinbase Pro.

30.000 bitcoin opgenomen bij Coinbase

Zijn grote, zakelijke partijen gretig btc aan het kopen of is het een interne transactie van Coinbase? De waarheid lijkt in het midden te liggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CryptoQuant is een analysebedrijf die bewegingen op de bitcoin blockchain registreert en duidt. CEO Ki Young Ju ziet in zijn systemen dat er 30.000 bitcoin uit Coinbase Pro stroomt.

Het uitstromen van bitcoin zou bullish kunnen zijn. De prijs is een resultaat van vraag en aanbod. Zodra er ineens veel aanbod naar cold wallets vloeit, is dat een bullish signaal.

Het narratief, wat al sinds 2018 in de markt rondzingt, is dat institutionele partijen bitcoin zouden kopen. Professionele beleggingsfondsen, hedgefondsen, maar ook verzekeraars en pensioenfondsen.

In de onderstaande grafiek is te zien hoe 30.000 bitcoin (1,2 miljard dollar) de beurs in brokken verlaat.

Volgens Ju zijn grote, zakelijke partijen mogelijk aan het inkopen. Amerikaanse partijen zoals Tesla en MicroStrategy gebruiken daarvoor namelijk Coinbase Pro en Coinbase Custody voor.

Het loont niet om in één keer voor honderden miljoenen bitcoin te kopen, maar dat gaat automatisch in kleinere tranches. De custodytak zorgt dat de sleutels veilig bewaard zijn via ingenieuze multisig-setups.

30.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase, van wie zijn deze?
bron: CryptoQuant/Cointelegraph

Regulering zou een rol kunnen spelen. President Joe Biden heeft in zijn uitvoerend bevel (executive order) de deur voor bitcoin opengehouden. De nadruk lag meer om meer onderlinge samenwerking tussen de verschillende toezichthouders.

Professionele partijen kijken altijd naar de wetgever voordat ze grote beslissingen maken. Bij bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy zijn het eenlingen die feitelijk de macht hebben een besluit erdoor te drukken (iets wat Jack Dorsey bij Twitter niet is gelukt), maar bij een gemiddeld pensioenfonds duurt een dergelijk besluit langer.

30.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase, van wie zijn deze?
bron: CryptoQuant/Cointelegraph

De analisten van CryptoQuant zijn er ook niet helemaal over uit of die 30.000 bitcoin volledig door marktparticipanten is opgeslokt. In een latere tweet nuanceert hij het brekende nieuws enigszins.

Wat bitcoin momenteel ook opbreekt, is de relatieve hoge correlatie met de aandelenmarkten. Een duidelijke koper op de markt is ieder geval de Luna Foundation Guard (LFG), de stichting achter stablecoin TerraUSD.

De afgelopen 48 uur heeft deze entiteit, weer 2.633 bitcoin aan haar reserves toegevoegd. Ze hebben nu het 18de grootste bitcoinadres onder hun hoede.

30.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase, van wie zijn deze?
bron: BitInfoCharts

In bredere zin is er wel sprake van meer opnames op de markt, zo blijkt uit cijfers van Glassnode. Netto is er 926 miljoen dollar aan bitcoin opgenomen de afgelopen 24 uur.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...