Analisten: op korte termijn herstel bitcoin koers naar 41.300 dollar?

Bitcoin consolideert momenteel boven de 39.250 dollar en als dat lukt ligt een herstel naar 40.250 dollar in de lijn der verwachting. Hiermee handelt de koers echter nog altijd onder de belangrijke 100 hourly simple moving average.

Op dit moment vormt zich verder een bearish trendlijn met een weerstand van rond de 40.250 dollar op de uurgrafiek van bitcoin. Er zou herstel kunnen optreden als bitcoin boven de 40.250 dollar weet uit te breken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers blijft gesteund

De bitcoin koers deed een poging om boven de 40.000 dollar uit te breken, maar de beren bleken op dit niveau te sterk voor de bulls. Het lijkt erop dat de koers met name moeite heeft met het Fibonacci retracementniveau van 23,6 procent van de daling van 43.416 naar 39.240 dollar.

Analisten: op korte termijn herstel bitcoin koers naar 41.300 dollar?

De koers brak even uit naar de 40.800 dollar, maar daarna begon een volgende mini-correctie, waarbij de 40.000 dollar werd opgegeven door de bulls, maar er uiteindelijk weer steun was op 39.250 dollar.

Momenteel consolideert de koers rond de 40.000 dollar, maar handelen we nog flink onder de 100 hourly simple moving average. De eerste weerstand aan de bovenkant ligt op 40.250 dollar. Schieten we daar met overtuiging overheen, dan kan de koers richting de 40.800 en zelfs de 41.250 dollar bewegen.

Moeten we naar beneden kijken?

Op het moment van schrijven lijkt de steun van de bull sterk rond de 39.250 dollar, maar zekerheid bestaat niet in bitcoin. Zeker niet nu de Amerikaanse inflatie zo hoog is uitgevallen en de Federal Reserve waarschijnlijk moet en zal ingrijpen.

Zeker op de korte termijn betekent dat een lastig verhaal voor bitcoin, gezien de hoge correlatie met tech-aandelen die op hun beurt weer afhankelijk zijn van een lage rente. Gaat de rente omhoog, dan kan de markt een stevige tik krijgen.

Arthur Hayes, de mede-oprichter van BitMEX, verwacht op basis hiervan een bitcoin koers van 30.000 dollar. Al ziet hij voor de lange termijn nog altijd een bitcoin koers van 1 miljoen dollar en is hij wat dat betreft extreem bullish.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....