Meerdere analisten verwachten op korte termijn koersexplosie van bitcoin

Veel populaire analisten geloven dat de toekomst voor bitcoin er groen uitziet nadat de koers de 40.000 dollar herpakte met een opleving van 3,5 procent na een correctie die bijna 7 dagen duurde.

Onder meer bitcoin analist TechDev publiceerde een voorspelling voor zijn 381.000 volgers waarin hij in de nabije toekomst een stijging voorziet voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn grafiek trekt een vergelijking tussen de extreme stijging van de Dow Jones Industrial Average in de jaren 80 en 90 en de bitcoin koers van de afgelopen zes jaar.

Resultaten uit verleden geen garanties voor de toekomst

Natuurlijk bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst, maar er zijn wat gelijkenissen te vinden in de prijsactie van bitcoin in de afgelopen zes jaar en de Dow Jones in het verre verleden. Als dit patroon zich voortzet, dan kunnen we op de korte termijn een hoop groen verwachten voor bitcoin.

"Tijden veranderen. Assets veranderen. Menselijke gedragingen op macro-niveau veranderen gewoonlijk niet." Aldus TechDev ter ondersteuning van zijn grafiek.

Will Clemente ondersteunt de theorie van TechDev met een andere grafiek. Het gaat om de 'enity-adjusted dormancy flow die nog nooit zo lang in het groen heeft gestaan als nu.

Dave the Wave deed er op basis van de Gaussian and Guppy metrics nog een schepje bovenop met een voorspelling dat de bitcoin koers medio-2023 weleens op 135.000 dollar kan staan.

Markt heeft bodem gevonden

Als het aan Raoul Pal van Real Vision ligt, dan heeft de markt inmiddels een bodem gevonden. "Ondanks alle macro-economische regen die bitcoin over zich heen heeft gekregen heeft de koers nog steeds geen nieuw lokaal dieptepunt gemaakt.

Meestal is dat een teken dat de markt een bodem heeft gevonden." Aldus Pal in de Layah Heilpern Show.

Verder is Pal opvallend positief over Terra dat grote hoeveelheden bitcoin uit de markt haalt om de TerraUSD stablecoin te ondersteunen. "Het is de start van bitcoin als onderpandlaag van het financiële systeem." Zo ging Pal verder over bitcoin.

Op het moment van schrijven heeft Terra 41.400 bitcoin in bezit en zijn ze hard op weg om de eerste 3 miljard dollar aan bitcoin te verzamelen. Met de laatste aankoop van 2.500 bitcoin op 13 april staan ze nog maar 800 bitcoin achter het Tesla van Elon Musk dat 42.200 bitcoin heeft.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....