'33% van goudbezitters wil meer bitcoin in portfolio'

'33% van goudbezitters wil meer bitcoin in portfolio'

Blockchainbedrijf Paxos heeft in een enquête 1.000 respondenten ondervraagd over hun visie over bitcoin en goud. Wat blijkt? Ongeveer de helft van de mensen die goud heeft, wil hier meer van hebben. Maar tegelijkertijd gelooft een derde van de respondenten dat bitcoin een levensvatbaar alternatief is.

Bitcoin versus goud

Paxos is een Amerikaans bedrijf dat onder andere bekend is van hun goud-token. Je kunt met hun Pax Gold waarde aan goud via de blockchain versturen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zijn een bedrijf die zowel in de cryptowereld als de goudwereld zijn sporen heeft achtergelaten. Naast Pax Gold hebben ze met de Pax Dollar ook een stablecoin in de markt gezet.

Voor de enquête verzamelden ze antwoorden van 1.000 volwassenen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Duitsland.

Iedereen van hen had in de afgelopen twee jaar op de een of andere manier goud gekocht. Dit kon allerlei manieren van blootstelling betreffen, van ETF's, fysieke goudstaven, munten tot tokenized goud.

De belangrijkste motivatie voor degenen die zeggen dat meer goud te willen kopen, is de bezorgdheid over de inflatie. Deze bereikte de laatste maanden het hoogste punt in 40 jaar.

Investeringsopties

Andere belangrijke drijfveren waren de problemen op de aandelenmarkt en geopolitieke geschillen.

"Er zit ook een wildcard in de mix. De populariteit van bitcoin is klaar om de markt te beïnvloeden, waarbij 33% van de respondenten aangeeft dat 'bitcoin het nieuwe goud is'."

De directeur over commodities van Paxos vertelt dat "deze groep van plan is er meer van te kopen in plaats van goud."

Een kwart van de ondervraagden van Paxos kocht in 2020 of later voor het eerst goud.

Het aantal mensen dat in goud ETF's belegt, verschilt per generatie. 60% van de mensen van 18 tot 34 jaar heeft op deze manier in goud geïnvesteerd, terwijl 45% van de 44-plussers voor ETF's koos.

Voor bitcoin is er in Amerika nog geen spotmarkt ETF. Het kopen van 'fysieke' bitcoin is (nog) niet voor iedereen weggelegd. Toch lijkt de interesse van de goudgeneratie in bitcoin nog niet z'n hoogtepunt te hebben bereikt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goud

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties