35 miljard dollar aan stablecoin USDT is volledig gedekt, claimt Tether

Tether Holdings Limited. het bedrijf achter stablecoin Tether (USDT), heeft openheid gegeven over de dekking van de munt. Auditor Moore Cayman heeft de financiële situatie doorgelicht.

Dekking stablecoin Tether

Tether USDT is veruit de meest bekende en verhandelde stablecoin binnen de internationale cryptowereld. Het voordeel is dat de transacties direct verwerkt worden via de blockchain. Dat willen handelaren graag omdat de bitcoin koers nogal schommelt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bovendien zijn er de nodige leverage handelsparen actief bij beurzen zoals Binance en OKEx.

Binnen en buiten de markt zijn er echter ernstige twijfels of elke USDT wel voor 100% gedekt is door dollars. Om helderheid te geven in deze schimmigheid, doet de handelsonderneming nu een poging om transparanter te zijn.

In het zogenaamde Consolidated Reserves Report (CRR) begeleid met een accountancyverklaring van Moore Cayman. De financiele situatie tot 28 februari 2021 is doorgelicht en goed bevonden door deze externe partij.

Een van de conclusies is de kasreserves van Tether groter zijn dan de 35,2 miljard dollar aan USDT die in de markt circuleren. Deze kaspositie is 'minstens 35,3 miljard dollar'.

Moore Cayman is een auditor die zich gespecialiseerd heeft in bedrijven die zijn uitgeweken naar oorden zoals de Kaaimaneilanden, Britse Maagdeneilanden, maar ook Hong Kong en het Verenigd Koninkrijk.

Raadsman Stuart Hoegner van Tether belooft dat het bedrijf periodiek met een financiële rapportage komt. Dat geldt ook voor de Bitfinex die onder dezelfde paraplu iFinex valt.

Deal in New York

Eind februari dit jaar hebben Bitfinex en Tether geschikt met de New York Attorney General (NYAG) na een aanklacht van financieel wanbeleid. Naast het betalen van een éénmalige boete van $18,5 miljoen is ook openheid over de financiële gezondheid van beide bedrijven onderdeel van de afspraak. Met deze periodieke rapporten voldoet Tether aan deze eis.

Dat het rapport inmiddels weer enigszins achterhaald, blijkt uit cijfers van Coinmetrics. Die hebben vorige week becijferd dat er 40 miljard dollar aan USDT in de markt rouleert.

35 miljard dollar aan stablecoin USDT is volledig gedekt, claimt Tether

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
tetherusdt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...