4 Amerikaanse bitcoinbedrijven getroffen door groot datalek

Vier Amerikaanse bitcoinbedrijven zijn slachtoffer geworden van een datalek. Het gaat om SwanBitcoin, BlockFi, Unchained Capital en NYDIG. Alle vier gebruikten ze Hubspot, een software-tool waar hackers binnen zijn gekomen.

Hubspot-hack

Alle vier de bedrijven gebruiken Hubspot voor third-party dienst voor marketing en sales. Alle namen, e-mail adressen en telefoonnummers van klanten die hierin stonden, zijn nu in handen van de hackers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SwanBitcoin is een bitcoin-only bedrijf waar je simpel bitcoin kunt kopen. Bij BlockFi kun je (onder andere) cryptovaluta uitlenen tegen rente en NYDIG is een institutionele partij die software ontwikkelt voor banken en grote financiële partijen.

Ook Unchained Capital heeft melding gemaakt van hetzelfde probleem. Hier weten de hackers bijvoorbeeld wel of iemand een "actieve vault of loan" heeft opgestaan bij Unchained Capital. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van scripts voor manieren op bitcoin op te slaan.

De bedrijven zélf zijn dus niet gehackt, maar de software-tool die ze gebruiken wel. Alle bedrijven maken op Twitter melding van dit probleem. Iedereen die gebruik maakt van de diensten van de drie bedrijven, hoeven zich geen zorgen te maken: er is geen bitcoin gestolen.

Pas echter wel op: je kunt phishing e-mails ontvangen, die hackers uitsturen naar alle 'slachtoffers'.

Ledger-hack

Het is niet de eerste keer dat er grote hacks zijn in cryptoland. Eerder gebeurde het al bij hardware wallet-fabrikant Ledger. Bij hen betrof het echter een probleem van de interne database.

Na de Ledger-hack kregen veel Nederlanders post in de brievenbus van scamcoins en andere oplichtingspraktijken. Gezien het bij Hubspot vooral om digitale informatie gaat, zal het gevolg voornamelijk phishing-mail zijn.

Let dus goed op, klik niet zomaar op linkjes in bitcon-achtige mailtjes en stuur nooit zomaar ergens bitcoin heen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshack