40 miljoen gebruikers van Cash App kunnen bitcoin ontvangen via lightning

Gebruikers van de Cash App kunnen nu ook bitcoin ontvangen via het lightning netwerk. De secundaire laag was al enkele maanden ingebouwd voor opnames, maar nu kunnen mensen ook geld naar de app toesturen.

Lightning-stortingen

Michael Rihani, productleider voor Cash App, deelt het nieuws op Twitter. Hij legt uit dat alle gebruikers uit de Verenigde Staten (behoudens de staat New York) de nieuwe functie kunnen gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iedereen met een lightning wallet kan zo betalingen doen naar een Cash App-gebruiker. Zo kan een familielid vanuit Argentinië of een zakenpartner uit Nigeria nagenoeg gratis en instant een transactie doen naar een Amerikaanse Cash App'er. Zonder bitcoin (en lightning) was dit ondenkbaar!

Bitcoinbedrijf Block

Cash App is een product uit de stal van Block, voorheen bekend als Square. Het is opgericht door Jack Dorsey, voormalig CEO van Twitter.

De app heeft meer dan 40 miljoen gebruikers. Dit betekent dus ook indirect dat miljoenen gebruikers nu toegang hebben tot het lightning netwerk. Ondanks dat het niet een non-custodial manier is, brengt dit de secundaire laag in het bereik van een ongekend aantal particulieren.

In februari startte Cash App al met lightning in haar software. Destijds ging het alleen om 'opnames', waarbij je sats van de Cash App af kon halen. Nu betreft het dus ook de 'storten'-optie.

Volgens kwartaalcijfers gebruikten 10 miljoen klanten in de lente van 2022 de app voor bitcoinaankopen. Ook kunnen ze er voor kiezen om hun salaris automatisch in bitcoin uitbetaald te krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!