Gebruikers van Cash App kunnen salaris automatisch omzetten in bitcoin

Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse gebruikers van de Cash App hun salaris in bitcoin (uitbetaald) krijgen. Ook lanceren ze een nieuwe DCA-functie, die aansluit op 'wisselgeld' van digitale fiatbetalingen.

Nieuwe functies Cash App

De Cash App is een product van betaalbedrijf Block, voorheen bekend door Square. De grote baas bij het fintechbedrijf is Jack Dorsey, ook wel bekend als oprichter van Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag deelt Miles Suter op de Miami2022-conferentie nieuws over de bitcoinfunctionaliteiten in de app. Zo kan men nu een deel (of zelfs de volle 100%) van het salarisstrookje in bitcoin investeren. Dit gebeurt volautomatisch.

Met de functie 'Paid in Bitcoin' kunnen klanten van de Cash App alle 'direct deposits' volautomatisch laten omzetten in bitcoin. Daarmee gaat Block de Strike-app van Jack Mallers achterna, die deze functie ook al enige tijd promoot.

DCA en BIP21

Verder kunnen gebruikers een setting aanzetten waarbij de Cash Card-transacties worden afgerond naar het dichtstbijzijnde dollarwaarde. Dit 'wisselgeld' wordt dan automatisch omgezet in bitcoin. Het is een nieuwe manier van DCA - dollar cost averaging.

Deze strategie is populair onder bitcoiners. Door gaande weg extra sats te stacken, kun je op een hele geleidelijke manier bitcoin kopen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je de investering verkeerd timed.

Eerder dit jaar introduceerde Cash App een integratie met het Lightning Network. Hiermee kun je sneller en goedkoper bitcointransacties doen. Daardoor kwam er ook een probleem: de app moest omgaan met zowel on-chain adressen als off-chain invoices.

Suter vertelt dat ze nu ook een nieuwe functie hebben geïntegreerd, namelijk BIP21, een Bitcoin Improvement Proposal die al wel tien jaar oud is. Daardoor laat de app één QR-code zien, die alle informatie bevat over zowel Lightning als mainchain betalingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscash app