Kwartaalcijfers Block: 10 miljoen klanten kochten bitcoin in Cash App

Block, het bedrijf van Jack Dorsey, verkocht aanzienlijk minder bitcoin in vergelijking met vorig jaar. Deze daling is deels te wijden aan de bearmarkt die het grootste gedeelte van 2022 heeft geteistert.

Bitcoin via Block

Block, voorheen bekend als Square, publiceerde in een aandeelhoudersbrief de cijfers over het eerste kwartaal van 2022. Volgens het bedrijf hebben nu meer dan 10 miljoen mensen bitcoin gekocht met de CashApp.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De app genereerde in die tijd $624 miljoen aan brutowinst voor het bedrijf, waarvan $43 miljoen afkomstig was van de verkoop van bitcoin.

Het bedrijf wil bewustzijn en de toegang tot bitcoin bij zijn klanten vergroten. CEO Jack Dorsey is erg optimistisch over het feit dat bitcoin de wereldreservevaluta wordt. Sinds enkele weken draagt hij overigens de toepasselijke naam ‘Block Head’.

In april integreerde CashApp het Lightning Netwerk, waardoor klanten direct en nagenoeg gratis transacties kunnen doen.

Winst en omzet

Ook kunnen Amerikanen hun salaris direct laten omzetten in bitcoin. Dit haalt Block ook aan in het kwartaalrapport:

“We zien een groeiend momentum onder onze klanten die hun salaris in de Cash App zetten, en we hopen dat deze functie het bewustzijn van onze mogelijkheden voor directe stortingen zal vergroten.”

Bijna de helft van Block’s omzet ($3,96 miljard in Q1) kwam uit de verkoop van bitcoin ($1,73 miljard). Slechts 3% hiervan resulteerde echter ook daadwerkelijk in brutowinst voor het bedrijf.

De netto-inkomsten van het bedrijf daalden met 22% op jaarbasis als ze bitcoin wél meerekenen, maar steeg met 44% als ze deze data uit de berekening laten. Het laat een enorm contrast zien qua interesse in de retailmarkt tussen het eerste kwartaal van 2021 en 2022.

Block heeft zelf ook bitcoin op de balans gezet in Q4 2020 en Q1 2021, respectievelijk $50 miljoen en $170 miljoen. Ze staan hiermee nog steeds in het groen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!