40 miljoen transacties voor bitcoin in 3 maanden

In een opmerkelijke mijlpaal voor de oudste en meest bekende cryptocurrency, heeft Bitcoin in het derde kwartaal van 2023 meer dan 40 miljoen transacties verwerkt. Dit is de eerste keer sinds de oprichting van Bitcoin dat zo’n hoog aantal transacties binnen één kwartaal is geregistreerd. Deze statistiek, gepubliceerd in het laatste “HDX – Q3 23 Market Pulse” rapport van Hashdex, benadrukt de groeiende acceptatie en het toenemende gebruik van het Bitcoin-netwerk.

Deze stijging in het aantal transacties kan worden gezien als een indicatie van de toenemende netwerkactiviteit en de brede acceptatie van Bitcoin als een betrouwbaar betalings- en overdrachtsysteem. Het rapport van Hashdex wijst ook op de innovatieve toepassingen binnen het Bitcoin-netwerk, zoals het gebruik van inscripties voor unieke gegevensregistratie, wat de bruikbaarheid van Bitcoin verder heeft verbeterd.

Het rapport benadrukt ook de verminderde volatiliteit van BTC en ETH in het derde kwartaal van dit jaar, wat wijst op de rijping van de cryptomarkt en een verschuiving naar institutionele investeringen. Bovendien hebben verschillende partnerschappen tussen traditionele financiële spelers en crypto-initiatieven plaatsgevonden in het laatste kwartaal, wat de trend van institutionele adoptie bevestigt. Op dit moment is de koers echter flink gestegen, maar we zitten al in het vierde en tevens laatste kwartaal van 2023.

Met de verwachting van de goedkeuring van een spot BTC ETF in de VS, wordt verwacht dat de dominantie van BTC in de komende maanden zal blijven toenemen.

Deze ontwikkelingen suggereren een positieve trend voor de langetermijnwaarde van Bitcoin, gebaseerd op een toenemende vraag en creatieve toepassingen van het netwerk. De groei in transacties komt op een moment dat de cryptomarkt een verschuiving ziet naar meer institutionele betrokkenheid, zoals blijkt uit verschillende initiatieven en samenwerkingen tussen traditionele financiële instellingen en blockchain-technologie.

Deze golf van institutionele adoptie en technologische innovatie binnen de cryptosector wijst op een groeiend vertrouwen in en erkenning van de potentie van blockchain-technologie om de financiële sector te transformeren, stelt het rapport. Met de toenemende integratie van blockchain in gevestigde financiële diensten en betalingssystemen, lijkt de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies steeds meer verweven met de bredere economie.

Lees meer over:
Bitcoinmarkt

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer