'40.000 bitcoin weg bij Binance'

'40.000 bitcoin weg bij Binance'

De bitcoin koers verbreekt momenteel weer eens alle records en dat zorgt ervoor dat er steeds meer bitcoin van de grote beurzen verdwijnen. Ditmaal is er bijna 40.000 bitcoin van de boeken van Binance verdwenen richting de wallets van hodlers.

Na de enorme drop heeft de exchange naar het schijnt nog ongeveer 500.000 bitcoin op voorraad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat niet extreem veel is als je bedenkt dat het om de grootste exchange ter wereld gaat. Het hoeft echter niet per definitie om een "natuurlijke" uitstroom te gaan.

Update - het blijkt om een interne transfer van Binance te gaan, zo blijkt uit dit onderzoek van CryptoQuant.

Interne herdistributie van de fondsen

Eerder deze week heeft de Amerikaanse tak van Binance een tik te verduren gekregen vanwege een enorme bug in de software.

Die fout in de software veroorzaakte een discrepantie tussen de verwachte prijs van een transactie en de daadwerkelijke koers waartegen de executie plaatsvond.

Op het moment dat het orderboek van een markt "te dun" is en er te weinig liquiditeit is, dan schiet de volatiliteit van een asset omhoog. Dan kan het ineens heel snel gaan en is het mogelijk dat de koers tijdelijk als een baksteen naar beneden valt.

Vanwege de fout in de software viel de bitcoin koers op Binance.US terug naar 8.000 dollar per bitcoin en werden er onderweg naar beneden meerdere orders gevuld. Om meer liquiditeit op de Amerikaanse tak van het platform te hebben is er mogelijk wat bitcoin naar Binance.US gestuurd.

Het is niet direct te zien voor on-chain analisten of dit ook daadwerkelijk het geval is. Deze theorie hoeft niet per se te betekenen dat de uitstroom van bitcoin bij Binance slecht een herdistributie van de fondsen is.

Natuurlijke uitstroom van bitcoin?

Als de bitcoin koers voorbij de vorige all-time highs schiet en het handelsvolume stabiel blijft, dan kan dat voor sommige handelaren een que zijn om hun fondsen van de exchanges af te halen. Wat je vaak ziet is dat we na het doorbreken van de vorige all-time high weer een sprong omhoog maken naar nieuwe hoogtepunten.

Vooralsnog is die sprong uitgebleven en zekerheid bestaat natuurlijk niet in de bitcoinwereld, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden dat er nog wat mooie prijsactie voor ons in het verschiet ligt. Vaak zie je dat na het neerzetten van een nieuw hoogtepunt er weer wat meer bitcoin richting de beurzen gaat.

De vorige keer dat de instromen voor de beurzen groter waren dan de uitstromen was in mei van dit jaar, nadat de bitcoin koers was teruggevallen naar 29.000 dollar per bitcoin. Op dat moment zijn er veel retail-beleggers geweest die hun bitcoin van eigen wallets weer naar de beurzen stuurden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties