VanEck start vandaag handel in derde bitcoin futures ETF

VanEck start vandaag handel in derde bitcoin futures ETF

Update - Vanmiddag 15.30 uur Nederlandse tijd start de handel in de Van Eck Bitcoin Strategy ETF.

Afgelopen woensdag heeft de Securities & Exchange Commission de aanvraag van de ETF-aanbieder goedgekeurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is daarmee de derde bitcoin futures ETF die het levenslicht ziet. Maandag 18 oktober ging de Bitcoin Strategy ETF van ProShares live op NYSE en vrijdag was het de beurt aan de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF op de Nasdaq beurs.

Beide ETF's hebben de nodige tractie op de Amerikaanse financiële markt en realiseren nette handelsvolumes in de eerste dagen.

Eerder bericht -

Het regent nieuwe bitcoinfondsen in Amerika. VanEck lijkt de volgende partij die een bitcoin exchange-traded fund (ETF) op basis van futures gaat lanceren.

Het bedrijf heeft hun aanvraag aangepast en het is nu wachten op een oordeel van de Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouders hielden dit soort fondsen jarenlang tegen in de Verenigde Staten, maar nu lijkt het hek van de dam. Eerder deze week ging het ProShares Bitcoin Strategy ETF van start.

ProShares onderging een soortgelijk proces voordat ze van start konden. Ze paste het voorstel iets aan om door de keuring te komen.

Dit soort fondsen hebben géén echte bitcoin in kas. Met een aandeel koop je dus niet indirect bitcoin, maar speculeer je op bitcoin futures.

VanEck

Aandelen in het bitcoinfonds van VanEck kunnen handelaren vinden op de Cboe BZX Exchange.

VanEck wil ook een fonds oprichten dat wél echte bitcoin gebruikt. Maar die specifieke opzet wordt voorlopig wel tegengehouden door de SEC.

Bij goedkeuring kun je via een aandeel in dit fonds wel degelijk 'echte' bitcoin kopen. Maar ook deze opzet is en blijft iets heel anders dan zelf BTC beheren, opslaan en gebruiken.

Financiële producten als dit zie je in allerlei industrieën. De weg lijkt vrij voor meer constructies voor de markt in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan