45.596 bitcoin in beweging gebracht in slechts twee minuten tijd: wat is er aan de hand?

Volgens de Bitcoin Block Bot die grote bitcoin transacties in de gaten houdt, zijn er vandaag in korte tijd enkele gigantische bitcoin transacties voltrokken. In totaal ging het om 45.596 bitcoin voor een waarde van ongeveer 1,7 miljard Amerikaanse dollars.

Hetgeen een mooie weergave is van de kracht van bitcoin. Zonder tussenpersonen kun je voor minder dan 1 dollar aan transactiekosten binnen tien minuten miljarden de hele wereld over sturen. Er is geen asset ter wereld die wat dat betreft kan tippen aan de snelheid en efficiëntie van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer dan $1,7 miljard aan bitcoin in beweging

De grote transactie die door de Bitcoin Block Bot opgespoord zijn waren dus goed voor een totaalbedrag van 1,7 miljard dollar. De meeste van deze transacties bestonden uit iets meer dan 2000, 5000 en 6000 bitcoin, maar twee transacties sprongen er qua volume wel uit.

Er was er eentje van 15.032 bitcoin en een iets kleinere van 10.156 bitcoin die goed waren voor 560 miljoen dollar en 378 miljoen dollar. Wie of wat er precies achter de transacties zit is onduidelijk, maar het blijft bijzonder om te zien hoe goed bitcoin werkt om grote hoeveelheden waarde te verplaatsen.

Na dertien jaar werkt bitcoin nog altijd op de manier zoals Satoshi Nakamoto dat in 2009 gelanceerd heeft. Zelfs met de oudste software van bitcoin is het vandaag de dag nog mogelijk om volledig up-to-date te raken met de blockchain en transacties in te schieten.

Dave Portnoy gaat opnieuw bitcoinavontuur aan

Terwijl de bitcoin koers een beetje kwakkelt heeft de populaire oprichter van Barstool Sports, Dave Portnoy, aangekondigd wederom in bitcoin gestapt te zijn. Ditmaal gaat het om een aankoop van 29 bitcoin, waarmee hij een serieuzere poging lijkt te wagen dan in augustus 2020. Destijds kocht hij voor ongeveer 200.000 dollar aan bitcoin die hij ook snel weer verkocht.

Portnoy is op 28 januari ingestapt tegen een koers van ongeveer 37.300 dollar per bitcoin. Waarmee hij qua koers een mooi moment uitgekozen lijkt te hebben met een min van ongeveer 50 procent vanaf de all-time high.

De goed gebekte ondernemer is ondanks zijn keuze om te verkopen een favoriet van de bitcoin-gemeenschap op Twitter. Portnoy heeft zich nooit negatief opgesteld ten opzichte van bitcoin, bleef zich mondjesmaat mengen in het debat en lijkt nu overtuigd van de toekomst van de digitale munt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....