Influencer koopt 29 bitcoin en komt terug op belofte om niet meer te kopen

Influencer koopt 29 bitcoin en komt terug op belofte om niet meer te kopen

Dave Portnoy koopt 29 bitcoin (BTC). De Amerikaan beloofde in 2020 nooit meer aan de slag te gaan met bitcoin. Inmiddels is hij blijkbaar weer van mening dat bitcoin een interessante investering is.

Portnoy en bitcoin

Portnoy is een bekende naam in de wereld van social media en finance. De beste man kun je goed omschrijven als een internetpersoonlijkheid, blogger en oprichter van de sport- en popcultuurblog Barstool Sports.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Portnoy maakt er een sport van om zijn beleggingen in beeld te brengen en interessant aan te kleden. Ook rondom bitcoin maakt hij er een showtje van. Portnoy kocht voor $200.000 aan bitcoin in 2020 en verkocht dat vrij snel weer na een kleine dip. Hij kwam toen tot de conclusie dat bitcoin niets voor hem is.

In maart 2021 kwam de aandelenhandelaar terug op zijn bevindingen. Hij gaf toe dat het een grote fout was om bitcoin te vroeg te verkopen. Hij verkocht rond een koers van $20.000.

De koers van BTC schoot in maart 2021 naar een prijs boven $60.000. Pijnlijk, zeker voor iemand die zijn merk onder andere bouwt rondom het gegeven dat hij goed is in het bespelen van de financiële markten.

Bitcoin is een populair onderwerp online. Portnoy is met Barstool Sports gebaat bij aandacht voor hem of zijn bedrijf. Ook als hij dit keer weer in paniek verkoopt zal hij er in ieder geval aandacht en naamsbekendheid uit halen. Het is een slimme marketingtruc in combinatie met een grote positie in bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties