5 interessante bitcointransacties van vandaag

Het netwerk van bitcoin (BTC) is voor iedereen in te zien. We hebben een aantal opmerkelijke bitcointransacties van vandaag voor je op een rij gezet.

Bij Whale Alert houden ze de grote adressen goed in de gaten. Het netwerk van bitcoin verwerkt dagelijks voor miljarden dollars aan waarde. Al die transacties zijn terug te vinden, maar meestal zijn ze niet te koppelen aan een identiteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Xapo

Een veel voorkomende transactie is die van een cryptobeurs naar een andere cryptobeurs. Vandaag zien we verschillende relatief grote transacties van een bedrijf uit Hong Kong naar de grotere cryptobeurzen.

Xapo biedt bitcoindiensten aan. Zij bieden custody aan, maar ook bijvoorbeeld betaalkaarten. Er werd 1.500 bitcoin naar Binance en 691 bitcoin naar Coinbase gestuurd. Xapo biedt bijvoorbeeld ook een betaalkaart zijn.

Opmerkelijk en belangrijk detail: Coinbase Custody nam de institutionele tak van Xapo over in 2019.

Ook andersom weet Xapo de weg naar Coinbase te vinden om zelf bitcoin te sturen naar een eigen adres.

Nog meer Coinbase

Om een bitcoin transactie te doen hoef je geen reden op te geven. Dat betekent dat databedrijven wel de adressen Coinbase in de gaten kunnen houden, maar je kunt lang niet altijd met zekerheid zeggen naar wie dat geld gaat. Soms gaat het direct naar een bekend adres, maar meestal is er een nieuwe onbekende wallet bij betrokken.

Vandaag werd er 4.000 bitcoin gestuurd van een adres van Coinbase naar een nog onbekend adres.

Niet veel later kwam het zelfde bedrag ook weer terug naar Coinbase. Dit kan bijvoorbeeld een interne transactie van Coinbase zijn, maar het kan ook een (grote) klant zijn die toch te weinig vertrouwen had in bitcoin.

Tussen al het prijsgeweld zijn we ook veel grote bedragen toch weer van beurzen verdwijnen. Dit soort opnames kunnen zijn van grote rijke klanten, maar ook bijvoorbeeld bitcoinfondsen moeten ergens hun bitcoin vandaan toveren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...