9 jaar oude wallet met 235 Bitcoin komt weer tot leven

9 jaar oude wallet met 235 Bitcoin komt weer tot leven

Een stokoud bitcoin adres kwam vandaag plotseling weer tot leven. Het gaat om een adres met 235 bitcoin (BTC). Voordat dit geld werd verstuurd was het adres ruim 9 jaar geleden actief.

Het is niet bekend welke vroege bitcoiner de eigenaar is van het geld. Alle transacties op het bitcoin netwerk zijn openbaar en voor iedereen in te zien. Mede daardoor kunnen organisaties als Whale Alerts deze oude wallets in de gaten houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oude wallets

Regelmatig komen dit soort opmerkelijke transacties in het nieuws. Degene die op een zeker moment toegang heeft tot de private keys kan het geld claimen. Waarom sommige bitcoin jaren stil blijft staan is vaak moeilijk te zeggen. Soms is de toegang tot die bitcoin verloren gegaan, in andere gevallen zijn het mensen die extreem vertrouwen hebben in BTC en dus gewoon al die jaren alles vast hebben gehouden.

Lees meer over:
Bitcoin whale

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan