9 jaar oude wallet met 235 Bitcoin komt weer tot leven

Een stokoud bitcoin adres kwam vandaag plotseling weer tot leven. Het gaat om een adres met 235 bitcoin (BTC). Voordat dit geld werd verstuurd was het adres ruim 9 jaar geleden actief.

Het is niet bekend welke vroege bitcoiner de eigenaar is van het geld. Alle transacties op het bitcoin netwerk zijn openbaar en voor iedereen in te zien. Mede daardoor kunnen organisaties als Whale Alerts deze oude wallets in de gaten houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oude wallets

Regelmatig komen dit soort opmerkelijke transacties in het nieuws. Degene die op een zeker moment toegang heeft tot de private keys kan het geld claimen. Waarom sommige bitcoin jaren stil blijft staan is vaak moeilijk te zeggen. Soms is de toegang tot die bitcoin verloren gegaan, in andere gevallen zijn het mensen die extreem vertrouwen hebben in BTC en dus gewoon al die jaren alles vast hebben gehouden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...