50% van Brazilianen ziet het wel zitten met een bitcoin-toekomst

Cryptobedrijf CoinsPaid heeft een onderzoek gedaan over de impact van bitcoin en andere cryptovaluta op het leven van mensen in Brazilië, Colombia en Argentinië.

Zuid-Amerikaans optimisme

Wat blijkt? Men kijkt positief naar de adoptie van cryptocurrency’s en ze zien het als een stap vooruit. Coinspaid is een Europese aanbieder van crypto-infrastructuur en ze deden het onderzoek afgelopen maart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De steekproef toont aan dat 50,5% van de Brazilianen met een positieve blik kijkt naar bedrijven die bitcoin en andere crypto’s accepteren. Ze geloven dat dit de toekomst van geld zal zijn.

In Argentinië is 38,1% positief over hun toekomst vol cryptocurrency’s, terwijl in Colombia zo’n 35% het wel ziet zitten. Met hoopt wel dat er vanuit de autoriteiten meer duidelijkheid komt, ook qua informatievoorziening, regulering en voordelen voor bedrijven die bitcoinbetalingen accepteren.

Respondenten uit alle drie de landen noemden de “veiligheid van transacties” als speerpunt. Voor hen is de ‘security’ een van de belangrijkste factoren om bitcoin te gebruiken voor dagelijkse transacties.

Dagelijkse betalingen

36,3% van de Braziliaanse respondenten deelde dat ze liever een valuta zoals bitcoin zouden willen gebruiken voor dagelijkse aankopen. Een mooi percentage, ook kijkend naar een wetsvoorstel dat in februari door de Braziliaanse senaat ging. Dit voorstel wilde “bredere markt reguleren”.

Bitcoin is al langere tijd populair in Zuid-Amerika. In april van dit jaar was de inflatie in Argentinië meer dan 55%. Volgens een rapport van Chainalysis was Argentinië het op een na hoogst land qua adoptie van cryptocurrency’s.

Evenzo beleefde Brazilië afgelopen april inflatiecijfers dat ze in 28 jaar niet hadden gezien. In Colombia idem dito, toen een 20 jaar oud record werd verbroken.

De koopkracht van een bitcoin is (ook) erg volatiel, maar bij bitcoin weet je in ieder geval dat de geldhoeveelheid gegarandeerd is. Bitcoin is schaars, wat betekent dat het geldaanbod niet zomaar kan worden opgerekt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.