Senaat in Brazilië erkent Bitcoin, neemt unaniem wetsvoorstel aan

Deze week is er in Brazilië een wetsvoorstel aangenomen dat met Bitcoin te maken heeft. In het Zuid-Amerikaanse land keurde het Senaat unaniem in met een voorstel om digitale valuta wettelijk te erkennen.

Wetsvoorstel Brazilië

Het wetsvoorstel was al enkele jaren in de maak. Het is gericht op het dagelijks gebruik van digitale activa. Deze activiteiten bevonden zich altijd in grijs gebied, maar met het wetsvoorstel wil men hier meer duidelijkheid over verschaffen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het voorstel dat in 2019 werd geïntroduceerd is nu unaniem goedgekeurd door de Commissie voor Economische Zaken (CAE) van de Senaat.

Nu deze bill de commissie door is, wordt deze naar de Kamer van Afgevaardigden gestuurd. Vervolgens zal president Jair Bolsonaro de wet moeten ondertekenen. De president kan echter ook zijn veto uitspreken over het wetsvoorstel en het terugsturen naar het parlement.

Als Bolsonaro de wet níet tegenhoudt, zal Brazilië cryptocurrency’s officieel erkennen als “een digitale weergaven van waarde die kunnen worden verhandeld of overgedragen,” Verder ziet men het dan als “een elektronisch middel dak kan worden gebruikt voor betalingen en investeringen.”

Erkenning

Daarmee gaan bitcoinbetalingen dus niet worden verboden. In sommige landen mag men wél bitcoin hebben, maar het niet als betaalmiddel gebruiken voor goederen en diensten. India, Rusland en China hanteren deze aanpak. Brazilië doet het anders, door Bitcoin in ieder geval te erkennen als valuta.

Brazilië zal daarmee ook Virtual Asset Service Providers (VASP’s) erkennen. Deze cryptobedrijven moeten wel een licentie krijgen van de overheid. De Federal Revenue en de centrale bank zijn aangewezen als toezichthouders.

De geregistreerde cryptobedrijven moeten zich wel aan strikte regels houden. De Financial Activities Control Council zal de industrie monitoren. De VASP’s moeten verdachte transacties (met een vermoeden van witwassen) ook melden bij deze raad.

Brazilië zet door

Het nieuws komt niet vanuit de lucht vallen. Eerder wilde Congreslid Luizão Goulart al dat men salaris in bitcoin zou moeten kunnen ontvangen. Ook maakte Rio de Janeiro vorige maand bekend dat ze als stad bitcoin wilden kopen. Ook stelden ze belastingkortingen in voor iedereen die dit met bitcoin afrekent.

Naar schatting hebben ook 3 miljoen Brazilianen een account bij een cryptobeurs. Dat zijn ongeveer evenveel cryptobeleggers als dat er investeerders in aandelen zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer