$537 miljoen aan futures geliquideerd, bitcoin koers schiet voorbij $23.000,

Er was een tijd dat een prijs van $23.000 per bitcoin reden voor een feestje was. In 2022 zit dat iets anders. We zagen in 2021 prijzen tot wel $69.000 per BTC. Inmiddels zijn we flink gedaald.

We zien dit jaar rode cijfers in bijna alle (financiële) markten. Bitcoin is daarop geen uitzondering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin naar $23.000

In onderstaande grafiek zie je nog maar eens het (pijnlijke) prijsverloop van bitcoin in dit jaar. De koers begon rond de grens van $48.000.

De prijs van BTC heeft nog een lange weg te gaan om weer te herstellen. Maar de recente opleving biedt een beetje hoop.

$537 miljoen aan futures geliquideerd, bitcoin koers schiet voorbij $23.000,
De bitcoin koers tot nu toe in dit jaar
Poll

Zakt bitcoin weer onder de grens van $20.000 in 2022?



Niet voor iedereen goed nieuws

Stijgende koersen zijn niet voor iedereen goed nieuws. Derivaten worden steeds populairder in de wereld van bitcoin. Met futurecontracten kun je, zoals de naam al doet vermoeden, speculeren op de toekomst.

Handelaren die een shortpositie hebben geopend moeten nu even slikken. In de afgelopen 24 uur ging er voor $570 miljoen aan futures in rook op op de cryptomarkt. Men speculeerde op een lagere koers. In plaats daarvan schoot de prijs van BTC voorbij $23.000. Dat was voor sommige traders de beweging die voor liquidatie zorgde.

$537 miljoen aan futures geliquideerd, bitcoin koers schiet voorbij $23.000,
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...