‘Klanten van Celsius geven recht op bitcoin op’

332 totale weergaven

Cryptobank Celsius is failliet. De geldverstrekker vroeg vorige week officieel een faillissement aan. Vervolgens komen de curatoren en advocaten om de boel 'op te lossen'.

Klanten van Celsius geven volgens de voorwaarden en advocaten van Celsius het recht op hun bitcoin op. Het bedrijf had 1,7 miljoen klanten in meer dan 100 verschillende landen. Gebruikers kunnen vermoedelijk hun stortingen naar diensten als 'Earn' en 'Borrow' op hun buik schrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijna niemand leest alle voorwaarden. Maar bij een financieel product als dit is dat toch wel handig. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijke risico's. Celsius beloofde klanten hoge rentetarieven voor hun geld. In de praktijk gingen zij er mee aan de haal om ook weer te speculeren.

Celsius is volgens hun voorwaarden vrij om "de munten te gebruiken, verkopen, verpanden en opnieuw te verhypothekeren". We hebben een klein deel van die zaken uitgeknipt. Lees ze hieronder.

'Klanten van Celsius geven recht op bitcoin op'

Niet goed geld terug?

Dit soort processen zijn uiteindelijk een strijd tussen verschillende juristen, curatoren en andere belangenbehartigers.

Een van de discussies gaat over het geld in de zogenaamde 'custody accounts'. De voorwaarden geven aan dat Celsius alleen met het geld de markt op mag met toestemming van de klant.

Klanten van Celsius kunnen al sinds 13 juni niet meer bij hun geld.

Volgens Kadhim Shubber, journalist bij de Financial Times, wil Celsius wachten met het liquideren van de overgebleven fondsen. Zij speculeren op een situatie van een stijgende markt, zodat Celsius kan blijven bestaan op een bepaalde manier.

De gok is volgens Patrick Nash, een advocaat van Celsius, te verantwoorden. Maar het is in feiten opnieuw gokken op een goedgezinde markt. De recente grote dalingen waren de doodsteek voor Celsius.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...