55% van bitcoin voorraad onder water

Ongeveer 55 procent van de bitcoin voorraad staat onder water. Het gaat om zogenaamde ongerealiseerde verliezen die on-chain databureau CryptoQuant in kaart heeft gebracht. Ongerealiseerd omdat je pas verlies lijdt zodra je je beetje bitcoin verkoopt tegen een lagere prijs dan deze historisch is aangekocht.

55 procent in het rood is een signaal dat de markt uitbodemt, hoewel deze metric dit jaar nog een aantal keren de 60% heeft behaald, zo blijkt uit het dashboard van CryptoQuant.

In de onderstaande grafiek is het ongerealiseerde verlies van de afgelopen vijf jaar in beeld gebracht. Zowel eind 2018 als maart 2020 heeft deze metric een waarde van 55% of hoger bereikt.

bron: CryptoQuant, Bitcoinist
bron: CryptoQuant, Bitcoinist

De blauwe lijn laat zien dat het percentage dat virtueel op verlies staat, is gestegen naarmate de bearmarkt langer heeft geduurd. Logisch natuurlijk, want naarmate de bitcoin prijs lager ligt komt een steeds groter deel op verlies te staan omdat deze zijn gekocht tegen prijzen hoger dan de $16.500.

Dit jaar stond in het teken van cryptocasino's die geëxplodeerd zijn zoals Luna, Three Arrows Capital, Celsius, Alameda en FTX. Zodra de prijs nog onder de $15.487 van 21 november komt, dan is er sprake van de langstlopende bearmarkt uit de geschiedenis tot nu toe. Zie de grafiek die analist TXMC deelt hieronder.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...