6% van bitcoin voorraad in handen van vermogensbeheerders en bedrijven

Zo’n 6% van het huidige bitcoin aanbod is in handen van vermogensbeheerders en bedrijven. Zo blijkt uit een onderzoek van Buy Bitcoin Worldwide. Het laat de groeiende interesse van de mainstream en de institutionele vraag naar bitcoin goed zien.

Volgens Buy Bitcoin Worldwide zijn 816.379 bitcoin ter waarde van $40 miljard dollar in de handen van 14 bitcoin fondsen en vermogensbeheerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit representeert 4% van het totale aanbod van 21 miljoen. Marktleider Grayscale is met haar Bitcoin Trust goed voor zo’n 3% (654.500 bitcoin) van de gehele gedolven voorraad.

Op de tweede plek met 48.466 bitcoin komt Coin Shares. De overige 12 houden 0,54% van het gehele aanbod of 113.313 bitcoin vast.

Microstrategy

De dataprovider houdt ook de bedrijven die bitcoin op de balans hebben staan bij. In totaal zijn dit er momenteel 34, samen houden ze 1% van het totale aanbod vast.

De helft hiervan wordt gedaan door Michael Saylor’s Microstrategy die afgelopen week nog 3.907 bitcoin aan de voorraad heeft toegevoegd.

In totaal houdt het softwarebedrijf 108.992 bitcoin ter waarde van $5,3 miljard dollar vast.

Tesla komt op de tweede plek en is goed voor 20% van alle bitcoin die op de balansen van bedrijven staan.

Het bedrijf bezit 42.902 bitcoin wat bijna $2.1 miljard waard is. Elon Musk maakte laatst bekend dat ook SpaceX bitcoin op de balans heeft staan. Doordat private ondernemingen geen balansen en jaarverslagen delen is niet duidelijk hoeveel.

De schattingen over hoeveel bitcoin in handen is van andere privébedrijven lopen uiteen. Buy Bitcoin Worldwide verwacht dat het om zo’n 174.068 bitcoin gaat.

Block.One zou hier voor 80% verantwoordelijk voor moeten zijn. Het bedrijf zou zo’n 140.000 bitcoin bezitten.

21 miljoen

Het totale aanbod van bitcoin is 21 miljoen, met de laatste bitcoin die in 2140 gemined zal worden.

Momenteel zijn er al ongeveer 18.8 miljoen bitcoin in omloop. Hoewel het onduidelijk is wordt er geschat dat 20% van het aanbod verloren is gegaan.

Dit betekent dat procentueel bedrijven en vermogensbeheerders eigenlijk een groter deel van het beschikbare aanbod bezitten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!