60 bitcoin beurzen uit Zuid-Korea moeten tijdelijk dicht

Ongeveer 60 cryptobeurzen die in Zuid-Korea actief zijn, worden verplicht om hun klanten op de hoogte te stellen van een (tijdelijke) sluiting van hun platform. Volgende week gaan de nieuwe regels in en daardoor moet alle handel (volgende week) vrijdagnacht worden stopgezet.

Zuid-Koreaanse beurs

Om later de activiteiten in het land te kunnen (en mogen) voortzetten, moeten beurzen zich vóór 24 september verifiëren in de Financial Intelligence Unit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hier moeten ze dan een certificaat krijgen van de ‘internet security agency’. Daarnaast moet elke beurs voor digitale activa verplicht samenwerken met een geregistreerde bank in het land.

Als een exchange zich niet voor 24 september weet te registreren, moeten ze stoppen met het aanbieden van hun diensten. Exchanges die niet samenwerken met de geverifieerde banken mogen ook geen handelsparen met de Won, de Zuid-Koreaanse valuta, aanbieden.

De Financial Services Commission verklaarde eerder deze week dat de beurs haar klanten op de hoogte moet brengen van de aanstaande sluiting. Ook moeten ze de klanten begeleiden bij de procedures voor het opnemen van hun geld.

Sluiting tientallen exchanges

Naar verwachting zal bijna elke beurs in Zuid-Korea worden gesloten. Er is een deel dat al wel certificaten zegt te hebben, maar de samenwerking met de Koreaanse banken loopt bij hen nog spaak, zo meldt u.today.

Naar verluidt hebben slechts vier beurzen zich geregistreerd én een samenwerking aangekondigd met Koreaanse banken. Zij zullen gewoon hun diensten kunnen blijven aanbieden als de nieuwe regelgeving volgende week van kracht gaat.

Upbit en Bithumb zijn de twee grootste exchanges in het land en deze partijen mogen zoals het er nu op lijkt hun activiteiten voortzetten in Zuid-Korea.

Eerder werden er al elf beurzen gesloten door de financiële toezichthouder van het land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!