Binance schrapt per direct betaalopties en ruilparen in Zuid-Korea

Binance stopt met ruilparen en betaalopties in Zuid-Korea. De grote cryptobeurs stopt ook met het ondersteunen van Koreaans op hun handelsplatformen. Dat meldt de beurs in een blogpost.

Dit lijkt (opnieuw) een gevolg van de grote druk die wordt uitgeoefend op Binance door verschillende overheden en financiële waakhonden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance in Zuid-Korea

In de praktijk betekent dit dat Binance verschillende diensten per direct opschort in Zuid-Korea. Het gaat om de ondersteuning van betalingen voor winkels en andere ondermeners, evenals ruilparen met de Zuid-Koreaanse won.

Koreanen die nog actief blijven op het platform zullen het ook moeten doen met een andere taal. Vaak kijken financiële waakhonden ook naar de (marketing)activiteit van een platform in het land. Zo laat Binance zien zich (officieel) niet meer te richten op deze markt.

De posities met de won van gebruikers werden rond 13:00 Nederlandse tijd gesloten.

Binance is helder over de redenen: ze willen voldoen aan lokale regels. Eerder stopte bijvoorbeeld concurrent OKEx met de bitcoin handel in Zuid-Korea. Eind 2020 brak Binance al met een dochterbedrijf in het land vanwege ’te weinig interesse’.

Binance

Binance ligt wereldwijd onder vuur. Het handelsplatform is sinds 2017 hard gegroeid en is een van de belangrijkste spelers in de industrie als het gaat om handel. Ze domineren in domeinen als de spotmarkt.

Tijdens deze groei werd weinig rekening gehouden met lokale regels en wetten. Dat resulteert anno 2021 in veel tegengas uit allerlei hoeken. In Nederland moest Binance stoppen met iDEAL, ook normale banktransacties om euro’s te storten zijn niet mogelijk.

Lees meer over:
BinanceZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...