60% van alle bitcoin staat meer dan 1 jaar stil

Bitcoiners reageren niet of nauwelijks op prijsbewegingen.60% van alle bitcoin staat al meer dan een jaar stil!.

Slechts twee keer eerder kwam het voor dat zoveel bitcoin al zolang stilstond. De vorige keren dat bitcoin dit datapunt bereikte steeg de koers fors.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Strong hands

De koers zit al sinds 5 januari onder de $45.000 en blijft nu rond de $40.000 hangen, maar on-chain data wijst er op dat maar weinig mensen bereid zijn om te verkopen. Een grafiek van Glassnode, dat on-chain analyse verricht, laat zien dat 60% van de bitcoin al minimaal een jaar in een wallet zit. Dit koppige hodlen door langetermijninvesteerders onderscheidt deze downtrends van veel andere prijsdalingen in het verleden.

Door een koersdaling van meer dan 50% ten opzichte van de all time high in november vorig jaar was de verwachting dat de angst zou regeren en mensen zouden verkopen, maar onder de doorgewinterde bitcoin-hodlaars werd nauwelijks verkocht. Sterker nog, het is nu al een langere periode zo dat langetermijninvesteerders hun bitcoinpositie alleen maar vergroten of in ieder geval behouden.

Slecht nieuws deert niet

Volgens de ‘HODL Waves indicator’ van Glassnode stond op 18 februari 60,61% van de bitcoin minimaal een jaar stil, iets wat nog maar twee keer eerder voorkwam. Alistair Milne, CIO bij Altana Digital Currency Fund, tweette dat beide keren (in 2016 en 2020) dit soort periodes werden voorafgegaan door een prijsdaling en leidden tot een bullrun.

“Langetermijnhouders blijven geduldig bitcoin hodlen, omdat ze weten wat er binnenkort waarschijnlijk aan zit te komen,” zegt Philip Swift, analist bij Decentrader, in reactie op de analyse van Milne.

Er valt te discussiëren over in hoeverre je dit soort dingen daadwerkelijk kunt weten. Maar de duidelijke overtuiging bij de bitcoininvesteerders die al een tijdje meedraaien, is een positief signaal tussen het verder niet al te vrolijke nieuws over zorgelijke macro-economische ontwikkelingen, oplopende rentes en geo-politieke spanningen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws