600% toename XRP investeringen tijdens marktvolatiliteit – wanneer gaat Ripple stijgen?

xrp koers verwachting

De XRP koers is vandaag met 1% gedaald en ligt op het moment van schrijven op het iconische $ 0,50 niveau. Ripple noteerde vandaag een 600% toename van XRP-investeringen, hoewel de koers er niet van profiteerde.

XRP-investeerders wachten nu al sinds begin april op een break-out voor XRP aan de bovenzijde, die nog steeds niet is gekomen. Gaat Ripple stijgen of zal de altcoin de komende tijd nog gedoemd zijn als stablecoin rond het niveau van $ 0,50?

ripple koers 0,50

XRP koers vast op $ 0,50 na 600% toename investeringen – wanneer gaat Ripple weer stijgen?

De crypto markt blijft vandaag volatiel en onzeker, maar Ripple ervaarde vandaag een 600% toename van investeringen. Ook het trading-volume van XRP ligt momenteel op $ 1 miljard. Deze toename heeft echter weinig gedaan met de XRP koers, die nog vastzit op $ 0,50.

De 30-daagse moving average (geel) van XRP is de laatste tijd aan het dalen, maar na een consolidatie rond $ 0,50, ligt deze zo goed als plat. Gezien XRP nog steeds onder dit niveau ligt, dient dit als resistance, die pogingen om verder boven $ 0,50 uit te stijgen lastig maakt.

xrp koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van Ripple laat zwakte zien rond het ‘oversold’ niveau van 40. De indicator geeft aan dat XRP weinig momentum heeft en mogelijk ondergewaardeerd is.

Maar gezien het feit XRP geen duidelijk reden heeft om te stijgen, is het onduidelijk wanneer de XRP koers weer momentum op weet te bouwen, mogelijk is hiervoor een herstel van de crypto markt zelf nodig.

En rechtspraak voor de Ripple rechtszaak, wat voor sommigen in mei wordt verwacht, lijkt er ook nog niet te komen. Hoewel er geluiden zijn dat Ripple en de Securities & Exchange Commission (SEC) voor 1 juni alles rond willen hebben, betekent dit nog niet dat de rechtszaak dan ook voorbij zal zijn.

In het geval dat de rechtszaak binnenkort wel voorbij is, kan XRP al snel in waarde stijgen, mits het bedrijf een positieve uitkomst krijgt. XRP zou op de dag zelf naar $ 1 kunnen schieten en op langere termijn mogelijk naar $ 5 kunnen stijgen.

Voorlopig hangt de XRP koers nog steeds af van speculatie, daarom zijn er nog meer updates over de Ripple rechtszaak nodig om conclusies te trekken. Deze week is de kans groot dat XRP zijn positie als “stablecoin” rond $ 0,50 behoudt.

Welke altcoins gaan exploderen terwijl XRP consolideert?

Hoewel er mogelijk goed nieuws te wachten staat voor XRP-investeerders, kunnen we deze week nog geen conclusies trekken. Om de komende weken te profiteren van crypto, kan het beter zijn om te kijken naar alternatieven met potentie om meer te gaan doen dan XRP.

Met name meme coins presteren deze week erg goed nadat de legende, Roaring Kitty, weer actief is op het internet. Dit heeft gezorgd dat meme coins vandaag stijgen, terwijl de crypto markt zelf aan het dalen is.

Hieronder hebben we 2 veelbelovende crypto projecten die een uitstekend alternatief zijn voor XRP. Hoewel deze tokens meer risico met zich meebrengen, hebben ze ook potentie om meer waard te worden, waardoor je zelfs met een kleinere investering potentie hebt om veel te verdienen.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse (DOGEVERSE) is een bijzondere multi-chain meme coin die op zes populaire blockchains gelanceerd zal worden. De meme coin wist met zijn presale meer dan $ 13 miljoen op te halen, maar is vandaag nog steeds geopend voor vroege investeerders.

Omdat Dogeverse gelanceerd zal worden op de zes populaire blockchains, Ethereum, BSC, Polygon, Avalanche, Solana en Base, heeft deze extra potentie om viraal te gaan. De meme coin zal ongetwijfeld meer aandacht trekken dan gemiddelde meme coins die op een enkele chain lanceren.

Je kunt DOGEVERSE kopen voor $ 0,00031 per stuk tijdens de presale en door de token te staken, verdien je extra tokens met een APY van 57%. Binnenkort zal de meme coin gelanceerd worden en kan deze mogelijk hard stijgen in waarde.

 

WienerAI (WAI)

In het geval dat je het nog niet wist, blijft Artificial Intelligence (AI) zich nog steeds razendsnel ontwikkelen, hierdoor is de kans groot dat AI later dit jaar veel hype opwekt. De nieuwe meme coin, WienerAI (WAI), maakt gebruik van deze AI-crypto hype om een grote community op te zetten.

Naast het leuke van een meme coin, biedt deze worsthond toegang tot meerder handige AI-tools, waaronder een chatbot, een voordelige swap feature en meer tools die nog in de maak zijn. Ondertussen bouwt het project zijn “Sausage Army” community op, waardoor de WAI-token na lancering mogelijk hard kan stijgen in waarde.

De presale van WienerAI heeft al meer dan $ 1,85 miljoen opgehaald en biedt WAI-tokens aan voor $ 0,000707 per stuk, met de mogelijkheid om te staken voor extra beloningen. Binnenkort zal WAI gelanceerd worden en kun je als vroege investeerder je tokens claimen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
RippleXRP

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...