Update: Wallet met 6.800 bitcoin was níet van Mt.Gox

Update: Wallet met 6.800 bitcoin was níet van Mt.Gox

Update: De 6.800 bitcoin in dit artikel hebben géén link met Mt.Gox. Na een tip van een lezer werd het duidelijk dat het gaat om bitcoin dat werd verdiend door bitcoin mining pool F2Pool.

Een wallet van de failliete bitcoinbeurs Mt.Gox kwam plots weer tot leven. Er werd 6.800 bitcoin (BTC) verstuurd vanaf het adres. De identiteit van de ontvanger is nog niet bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mt.Gox startte al in 2010 en verwerkte in het verloop van 2013 en 2014 tot wel 70% van alle bitcoin handel. In 2014 ging de beurs echter ook ten onder. Bij de hack werd 850.000 BTC (!!) gestolen.

$6 miljard aan bitcoin

Volgens voormalig directer Mark Karpeles had Mt. Gox zo'n 200.000 bitcoin in bezit toen het definitief failliet ging. Karpeles vertelt in een recent interview dat hij de schuldeisers in totaal tot $6 miljard aan bitcoin hoopt terug te geven.

Inmiddels zijn de overgebleven fondsen beland bij een Japanse curator. Meerdere keren leek het er op dat de schuldeisers de compensatie kregen waar zij recht op hadden, maar tot op heden is er weinig van terecht gekomen. Van die fondsen lijkt nu een deel on the move.

En dat is hoopvol nieuws voor de slachtoffers van de hack. Want alle vroege bitcoiners die actief waren bij Mt.Gox wachten al sinds het faillissement in 2014 op hun geld.

Lees meer over:
Bitcoin whale Mt.Gox

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties