$540 miljoen aan bitcoin voor het eerst verstuurd sinds 2014

11 oude bitcoin adressen versturen maar liefst 1.000 BTC na ruim 7 jaar.

Bitcoin is uitermate geschikt als spaarpot. Als je toegang hebt tot je private keys, kun je jaren later je geld alsnog versturen. Het twitteraccount Whale Alert houdt opmerkelijke transacties bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door het open karakter van het netwerk kunnen data-analisten meekijken met de geldstromen op bitcoin. Whale Alert zag 11 adressen grote bedragen aan bitcoin versturen.

Hieronder vind je een voorbeeld van zo'n transactie. 1.000 Bitcoin is op het moment van schrijven meer dan $47 miljoen waard. Dat was in 2014 nog minder dan $600.000.

Het netwerk van bitcoin is open, maar dat gelukkig niet dat alle adressen aan een persoon of instantie toegewezen kunnen worden. Volgens Whale Alert komt het grote aantal BTC mogelijk van de Cryptsy hack.

Cryptsy vroeg in 2014 een faillissement aan. Volgens het bedrijf werden er toen tienduizenden bitcoin gestolen. Er werd een opnamestop ingevoerd en en werden rechtszaken gestart tegen de organisatie.

Het is echter nog niet bekend of dit geld ook daadwerkelijk van dit oude platform komt. De 11 grote transacties kunnen ook nog zijn van een oude bitcoin whale die besloot wat met zijn gespaarde fortuin te doen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...