$700 miljoen van Coinbase naar onbekende bitcoin wallets

$700 miljoen van Coinbase naar onbekende bitcoin wallets

Coinbase zag een uitstroom van bijna 19.000 bitcoin (BTC) binnen 24 uur. Het geld ging naar onbekende adressen.

Het twitter-account Whale Alert houdt grote bedrijven en adressen in de gaten. Het bitcoin netwerk is open en iedereen kan daardoor de geldstromen inzien. De meeste adressen zijn gelukkig anoniem. Met name de bitcoin bij grote partijen als Coinbase worden goed in de gaten gehouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De twee grootste transacties (van 8.000 & 7.795 BTC) gingen naar hetzelfde adres. Het adres (3GoyTuGqJUC6PhLx2PzVXcz86rjsAMBtoS) heeft op dit moment 19.244 bitcoin. Tegen de huidige prijzen is dat ruim $759 miljoen aan BTC.

Whales

Een bitcoin adres is in principe anoniem. Het netwerk weet niet wie jij bent. Zodra je de private key hebt, heb je toegang tot je geld. Dat betekent echter niet dat je helemaal zonder privacy-problemen het netwerk kunt gebruiken.

Bovenstaande voorbeelden laten zien dat er met voldoende data een hoop mogelijk is. Er zijn verschillende bedrijven die tal van datasets aan elkaar koppelen om bijvoorbeeld overheden of de politie te voorzien van informatie over de geldstromen van personen of bedrijven.

Bitcoin whales en grote transacties liggen altijd onder een vergrootglas. Niet alleen surveillancebedrijven, maar ook hobbyisten en accounts als Whale Alert blijven volgen waar hun geld naar toe gaat.

Lees meer over:
Bitcoin whales on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties